BL: Messi duplájával Londonban nyert rangadót a Barcelona! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az utóbbi hetekben gyenge formát mutató Barcelona az angol Tottenham otthonában lépett pályára.

A Tottenham számára nem ismeretlen a legrangosabb kupasorozatban pályára lépni spanyol sztárcsapat ellen, a tavalyi kiírásban a későbbi győztes Real Madridot is móresre tanították Pochettino tanítványai. A Barcánál az idei szezonban valamin nem nagyon akar összeállni főleg az utóbbi hetekben, ugyanis Valverde együttese már három mérkőzése nyeretlen, legutóbbi győzelmüket éppen a BL 1.fordulójában aratták a holland PSV ellen. A londoniaknál komoly hiányzókkal kellett számolnia Pochettinónak ugyanis sem Eriksen, sem Alli nem lehetett ott a szezon egyik legfontosabb meccsén.

A találkozó 2.percében egy elképesztő kapushibával vette kezdetét a találkozó, ami rögtön gólt is eredményezett, miután Lloris borzasztó rossz ütemben mozdult ki kapujából, Coutinho pedig köszönte szépen könnyedén lőhetett az üres kapuba. Az első negyedóra végén egy szabadrúgás után Lenglet fejelhetett kapu, próbálkozása a kapu fölé ment. A 24.percben Harry Kane első gólszerzési lehetőségét jegyezhettük fel, de az angol gólvágó lövését Ter Stegen könnyedén hárította. A 28.percben egy zsenális Barca támadás után a vendégek kétgólosra növelték előnyüket, miután Coutinho passzát követően Rakitič bombázott a kapufa segítségével a Spurs hálójába. Az első félóra legvégén Coutinho kínálta meg egy lövéssel Llorist aki résen volt és hárított. A 32.percben az első játékrész legnagyobb lehetőségét puskázta el a hazai együttes, Lamela próbálkozását Ter Stegen bravúrral hárította. A mérkőzés hajrájában Lionel Messi is megeresztett egy lövést Lloris kapujára, a francia világbajnok kapuvédő eszén azonban nem tudott túljárni. Az első játékrészben már nem változott az eredmény, így kétgólos Barca előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

Térfél cserét követően a katalánok ott folytatták ahol az első játékrészt abbahagyták, a félidő elején Lionel Messi szólóját követően a hazaiakat a jobb kapufa mentette meg a harmadik góltól. Az 51.percben ismét Lionel Messi forgatta meg a hazai védőkét majd ismételten a kapufa segítette ki Llorist. A 52.percben pedig ismét a futball örökszabálya lépett érvénybe ha nem rúgsz akkor kapsz, Harry Kane egy remek csellel verte át Semedót majd a kapu jobb oldalába lőtt 2-1-re módosítva az állást. A katalánok válasza nem váratott sokat magára, az 56.percben Jordi Alba centere után Messi ezúttal már nem hibázott és megszerezte a katalánok harmadik gólját is a Wembley-ben. A londoni együttes nem adta könnyen magát és a 66.percben ismét felzárkózott egy gólra a Spurs, miután Lamela lövése egyik védőn megpattant és Ter Stegen hálójában kötött ki. A Spurs a hajrában minden megpróbált az egyenlítés érdekében, a 81.percben Lucas lövését hárította Ter Stegen. A találkozó végeredményét a véghajrában Lionel Messi állította be, győzelmével a Barca hat ponttal vezeti csoportját a szintén hat pontos Inter előtt.

Bajnokok Ligája, B-csoport, 2.forduló:

Tottenham – Barcelona 2-4 (0-2)
Helyszín: Wembley, London Vezette: Zwayer (német)
Gólszerzők: Kane (52.), Lamela (66.) ill.Coutinho (2.), Rakitič (28.), Messi (56., 90.)
Sárga lapok: Alderweireld (14.), Wanyama (41.), Lamela (43.), Kane (74.), Dier (90+3.) ill. Arthur (59.), Busquets (71.)
Kiállítás: 

Tottenham: Llois – Trippier, Sánchez, Alderweireld, Davies – Winks, Wanyama (Dier 57.) – Lamela (Llorente 79.), Son (Sissoko 66.), Lucas – Kane. Vezetőedző: M.Pochettino

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Lenglet, Piqué, Semedo – Arthur (Vidal 87.), Busquets (Vermaelen 90+4.), Rakitič – Suárez, Messi, Coutinho (Rafinha 83.). Vezetőedző: E.Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=Pr8ShqhhM58

 

A csoport aktuális állása:

Képek: uefa.com