EL: Otthon bukott a Bourdeaux és az Anderlecht – videóval

A “C” és a “D” csoportban több esélyes is botlott, köztük az Anderlecht és a Bourdeaux hazai pályán. A Zenit és a Fenerbahce nagyot küzdve de bezsebelte a 3 pontot. 

Zenit – Slavia Praha 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Kokorin (80.)

A Zenit – hazai pálya ide vagy oda – inkább az alárendelt szerepben szerepelt a Slavia Praha ellen, akik többször is megszerezhették volna a vezetést. Ennek ellenére a 80. percben a Zenit Kokorin okos találatának köszönhetően “felírta” magát a táblára, joggal mondhatjuk és a játék képét is nézve meglepetésre. Ezt az előnyt a hajrában is megtudta tartani a szentpétervári csapat, így meglett az oly fontos győzelem.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Bordeaux – Köbenhavn 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Sankhare (84.) ill. Sotiriou (42.), Skov (92.)
Kiállítások: ill. Zeca (93.)

A Bordeaux továbbra is nyeretlen az EL-ben, ezen sem a hazai pálya sem az ellenfél nem változtatott, ugyanis a Köbenhaven, ha nem is könnyen de elhozta a 3 pontot Franciaországból. Az eredmény és a 0 pont pedig duplán fájhat a hazaiaknak. Sankhare révén ugyan a 84. percben még visszajöttek a meccsbe, ám a Köbenhaven a véghajrában Skov találatával megszerezte a 3 pontot. Zeca még a hosszabbításban kiállítatta magát a vendégektől, ám az már nem osztott, nem szorzott. Arról nem is beszélve, hogy Kamano révén még büntetőt is hibáztak Bedouet fiai.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Anderlecht – Dinamo Zagreb 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill. Hajrovic (19.b.u.), Gojak (68.)
Kiállítva: Vranjes (46.) ill . Theophile-Catherine (93.)

Nem volt elég az Anderlechtnek az idegenbeli Trnava ellen vereség, még most is kaptak egy “pofont” a belgák otthon a Dinamo Zagrebtől. Hajrovic már a 19. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek egy büntető után, majd a 46. percben már nagyobb volt a baj, ugyanis Vranjes egy második sárgával gyorsan a zuhany alatt találta magát. A 68. percben pedig ha ez eddig nem lett volna elég Gojak révén a Zagreb bebiztosította a 3 pont sorsát és az már nem számított, hogy a 93. percben
Theophile-Catherine csatlakozott Vranjeshez a kiállítottak sorában.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Fenerbahce – Trnava 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Slimani (52.,69.) ill.

A “Fener” egy gyengébb első félidő után a másodikban Slimani duplájának köszönhetően viszonylag simán behúzta a 3 pontot. A Trnava próbálkozott ám becsülettel, de mindent elmond a mai napjukról az a statisztika, hogy Tekin kapusnak nem kellett védenie, ugyanis mind a 10 próbálkozásuk a vendégeknek célt tévesztett.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: twitter.com/fczenit_en, twitter.com/gnkdinamo