BL: gólvágója nélkül kell szembenéznie a Barcának az Interrel – előzetes

Folytatódik a Bajnokok Ligája harmadik csoportköre a szerdai játéknappal. A nap két nagy rangadója minden bizonnyal a Barcelona – Inter és a Borussia Dortmund – Atletico Madrid találkozó lesz, de pályán lesz a Liverpool, a PSG és a Napoli is. 

A-csoport:
Club Brugge – AS Monaco 18:55 (TV: Spíler 1)
Borussia Dortmund – Atletico Madrid 21:00

A Dortmund és az Atletico is száz százalékos eddig, ami viszont a ma esti mérkőzés után változni fog legalább az egyik csapatnál, a németek ráadásul eddig még gólt sem kaptak. A spanyoloknál nagy hiányzó lehet Diego Costa, de így is lesznek még támadók, akik megoldhatják a gólszerzést. A Dortmund “csodafegyvere” Paco Alacer lehet, aki eddig minden mérkőzésén szerzett legalább egy gólt.

A kora esti mérkőzés szereplői így értelemszerűen egy meccset sem tudtak megnyerni, de ezen ők is változtathatnak. A Monaco a bajnokságban is szörnyű formában van, és most Thierry Henrytől várják a megváltást, akinek ez lesz az első BL-mérkőzése vezetőedzőként.

B-csoport: 
PSV – Tottenham 18:55 (TV: Spíler 2)
Barcelona – Inter 21:00 (TV: M4 Sport)

A nap egyik rangadója lesz a Barca – Inter találkozó. A katalánok eddig remekül szerepeltek a sorozatban, a PSV elleni gála után a Tottenham sem okozott nekik gondot. Most viszont Lionel Messi nélkül kell szembenézniük az olaszokkal, akik élén az igen gólerős Mauro Icardi áll. Az Inter is megnyerte eddig a találkozóit, és most is mindent megtesznek majd a győzelemért, kihasználva a katalánok vezérének hiányát.

A Tottenhamnek mindenképpen javítania kell, ha szeretne továbbjutni a csoportból, eddig viszont mindössze három gólt tudtak lőni, viszont a dupláját kapták. A hollandok azonban biztosan nem fogják megkönnyíteni a dolgukat.

C-csoport:
PSG – Napoli 21:00 (TV: Spíler 2)
Liverpool – Crvena zvezda 21:00

Izgalmas mérkőzés várható a jelenleg csoportelső Napoli és a harmadik helyen álló PSG között. A csoport állása azonban nagyon szoros, és már egy döntetlennel is felborulhat a sorrend. Ancelottiék legyőzték a Liverpoolt az előző fordulóban, a párizsiak viszont kikaptak tőlük, és a Napoli is nehét ellenfél lesz.

A Liverpoolnak lesz a könnyebb dolga a csoportban, azonban a szerb csapat is okozhat még meglepetéseket, főleg miután az első mérkőzésükön döntetlent játszottak a Napolival.

D-csoport:
Lokomotiv Moszkva – Porto 21:00 
(TV: Spíler 1)
Galatasaray – Schalke 04 21:00

A D-csoport állása is igen szoros, ám jelenleg a Porto áll az első helyen 4 ponttal. A portugál klub a Lokomotiv Moszkva otthonába látogat, akik eddig egyik meccsüket sem tudták megnyerni. A második helyen álló Schalke a Galatasaray csapatával találkozik, és egy győzelemmel akár az csoport első helyén is találhatják magukat.