Real Madrid: Courtois már most fél az új edzőtől

Folyamatosan repkednek a bedobott nevek a sajtóban azzal kapcsolatban, hogy vajon ki lesz a kirúgás szélén álló Julen Lopetegui utódja a Real Madrid kispadján. A két talán legesélyesebbtől a frász kerülgeti a „Királyiak” belga kapusát, Thibaut Courtois-t.

Thibaut Courtois a nyáron érkezett a Chelsea-től a spanyol fővárosba. Azonban a belga csillag „csak” a bajnokságban véd, lévén a Bajnokok Ligájában talán nem is érdemtelenül, a remek Keylor Navas védhet egyelőre. Courtois-t azonban mostanság egyáltalán nem ez a megosztott szerep bosszantja igazán, hanem a Lopetegui mester alatt izzó kispad.

Állítólag ugyanis ha a mostani Real Madrid edző eltávolításra kerül, akkor Courtois két korábbi Chelsea trénere is a Bernabeuba érkezhet. Elsősorban Antonio Conte leszerződtetéséről hallani, aki a londoni bukása óta szabadügynök. Vele a végén már az egész csapat nagyon rossz viszonyt ápolt a Stamford Bridge-en, ám annál talán intelligensebb, minthogy majdan személyeskedés miatt konfliktusa legyen a belga kapuvédővel. A másik jelölt, a jelenleg a Manchester Unitedet vezető José Mourinho szintén haragban vált el három éve a Chelsea-től, ám őt a pletykák szerint nem csak Courtois, hanem a csapat szószólói, azaz Sergio Ramos és Marcelo sem látnák szívesen újra a Real vezetőedzőjeként.

Courtois egyébként így nyilatkozott az El País-nak az érdekes helyzetről:

„Nem hiszem el! Itt én vagyok az egyetlen, akinek már Conteval, és Mourinhoval is dolgoznia kellett. Elhagytam Londont, hogy ne kelljen ilyesmi dolgokat átélnem többé, erre most kiderült, hogy Conte idejöhet, ha nem ő, akkor meg Mourinho.”

– fakadt ki a világbajnoki bronzérmes játékos.

A szakértők szerint Conte mellett még a Besiktas másodezője, Guti esélyes a Real edzői posztjára, aki játékos-pályafutása tevékeny részét a „Királyiaknál” töltötte.