Az Inter vinné a Spurstől távozó védőt – sajtóhír

Az eddigi információk szerint nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését a Tottenham együttesével a a csapatot régóta szolgáló rutinos hátvéd, aki iránt már egy lehetséges kérő is bejelentkezett.

A Sky Sport Italia megbízható forrása szerint az Inter szabadon igazolhatóként nyáron szerződtetné a lejáró szerződésű belga válogatott bekk Jan Vertonghent.

Az Olaszországban kifejezetten jól értesültnek számító Gianluca Di Marzio úgy véli, a milánói klubnak nagyon óvatosnak kell lennie, hogy megfeleljen a pénzügyi fair play (FFP) követelményeinek, ezért túl nagy költekezést nem engedhet meg magának, de a tervek közt szerepel, hogy ahogyan idén nyáron például Kwadwo Asamoah vagy Stefan de Vrij ingyen érkezett a csapathoz, úgy jövőre a 31 éves bekknek adnának szerződést.

A világbajnoki bronzérmes védő 2012 óta erősíti az Észak-londoni együttest, de az idei szezonban már lényegesen kevesebb lehetőséghez jutott, és egyébként is már az évad végi távozás mellett határozta el magát. Vertonghen a Spurs előtt 2006-tól 2012-ig az Ajax labdarúgója volt.