A Liverpool után a City is elhozta a három pontot Watfordból! – videóval

Alig ért véget a hétvégi focidömping Angliában, kedden ismét pályára léptek a csapatok a PL-ben. A decemberi meccsdömping első hétközi fordulójában a listavezető Manchester City ezúttal a Watford otthonában lépett pályára. 

A találkozó első komoly lehetősége a hazai együttes előtt adódott a 9.percben Roberto Pereyra cselsorozata után próbálkozása célt tévesztett. Ezt követően a vendégek is megvillantak és sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, a 11.percben Leroy Sané kapott egy nagy passzt, de nagy ziccerét óriási védéssel hárította Foster. Nyolc perccel később újabb nagy lehetőség akadt a City előtt, ezúttal egy kaput előtti tűzijtáték után Mahrez majd Bernardo Silva is ziccerbe került, de egyikük sem tudta megtörni a gólcsendet. Félórányi játékot követően a City uralta a játékot, de továbbra is gól nékül álltak Guardiola fiai, a 31.percben Gabriel Jesus közel állt, hogy vezetéshez juttassa csapatát, Foster azonban résen volt és hatástalanította a brazil kísérletét. Két perccel később a túloldalon is komoly ziccer maradt ki, Troy Deeney lövését Ederson bravúros védéssel hárította. Az első játékrész végén a hazaiak nyomása góllá érett és a 40.percben Mahrez hajszálpontos centerét Sané kotorta a Watford hálójába.

Térfélcserét követően a listavezető City tovább ostromolta Foster kapuját. Az 51.percben Mahrez gólpassza után gólt is szerzett, amivel csapata kétgólos előnybe került. A vendégek a folytatásban is fölényben futballoztak, a 63.percben Mahrez kis híján újabb gólt szerzett, Foster azonban még éppenhogy hozzáért ami elég volt ahhoz, hogy ne szülessen belőle gól. A mérkőzés 68.percében Gabriel Jesus fejese kerülte el Foster kapuját. A hajrára megélénkült a játék és Mahrez tehetett volna végleg pontot a három pont sorsára, ehelyett a 85.percben Doucouré közvetlen közelről szépített. A véghajrában Deeney fejese kis híján egyenlítést is ért azonban Ederson bravúrral hárított ezzel pedig a City győzelmét is bebiztosította ugyanis a hajrában már nem született újabb talála.

Watford – Manchester City 1-2 (0-1)
Vicarage Road, Watford, Vezette: Tierney
Gólszerzők: Doucoure (85.) ill. Sané (40.), Mahrez (51.)
Sárga lapok: Ederson (90.)
Kiállítás: 

https://www.youtube.com/watch?v=LdiZBKLxkH8

A keddi játéknap további eredményei:

Bournemouth – Huddersfield 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Wilson (5.), Fraser (22.) ill. Kongolo (38.)

Brighton – Crystal Palace 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Murray (24., büntetőből), Balogun (31.), Andone (45+4.) ill. Milivojevic (81., büntetőből)

West Ham – Cardiff 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Pérez (49., 54.), Antonio (61.) ill. Murphy (90+6.)