Ronaldo távozásával a nézők is eltűntek a Bernabeuból

A Real Madrid nem csak a pályán szenved ebben a szezonban, hanem a lelátókon is. Az új idényben már nem tudják teljesen megtölteni a Santiago Bernabeu stadiont. 

Forrás: La Liga Loca Facebook

A Real Madrid nem csak Cristiano Ronaldót veszítette el, de úgy tűnik, hogy sok szurkolóját is. A legutóbbi hazai bajnokira, amit a Rayo Vallecano ellen játszottak szombaton, csak 55.229 néző váltott jegyet a 81.044 férőhelyen Santiago Bernabeu stadionba, ami 68 százalékos kihasználtságot jelent. Ha pedig az eddigi szezont nézzük, a nyár óta átlagosan 5509 nézőt veszítettek a királyiak. Legutóbb 1994-ben voltak ilyen kevesen kíváncsiak a Real Madrid hazai mérkőzéseire.

A nézőszám csökkenésének azonban nem csak Cristiano Ronaldo távozása lehet az oka. Egy másik magyarázat az lehet, hogy ilyen rossz győzelmi aránya is régen volt a Real Madridnak: a királyiak a szezonban eddig csak a mérkőzésék 47,67 százalékát nyerték meg. Ebből pedig az következhet, hogy túl nagyok lettek az elvárások a zsinórban három BL-győzelmet szerző csapattal szemben.