Portugália: kiütéses fővárosi sikerrel helycsere az élmezőnyben – videóval

A portugál bajnokság (Primeira Liga) 14. fordulójának rangadóját a vasárnapi napon rendezték meg, amikor két a közvetlen élmezőnyt üldöző csapat mérte össze tudását egymással az Estádio da Luz-ban…

Az aktuális forduló előtti harmadik helyezett Sporting Braga az őket a negyedik helyről egyetlen ponttal lemaradva üldöző Benfica csapatához látogatott. A házigazda mindenképpen javítani szeretett volna ezen a találkozón, és hatalmas elánnal indultak csatába, melynek eredményeként Pizzi egy szép elfutást követően lőtte ki nagyszerűen a hosszú sarkot, Jardel pedig a kapust megelőzve egy szöglet után fejelt a hálóba a 2-0-s félidei vezetésért. Alig három perc telt el a második játékrészből és a bal oldalon meginduló Alex Grimaldóhoz a gyenge beadása után visszakerült a játékszer, és a vendég védelem gyámoltalanságát kihasználva a hálóba helyezett. Kisvártatva a góllövőlistát vezető Dyego Sousa védhetetlen fejesével iratkozott fel az eredményjelzőre a Braga, hogy aztán három perc múlva egy gyönyörűen kijátszott akció végén Jonas legyen eredményes (4-1). Az ötödik és a hazai gólt alig két perc választotta el egymástól: az argentin légiós Franco Cervi az ötös előteréből bombázott a léc alá, André Almeida pedig egy rövid felszabadítást követően kapásból szerzett parádés gólt. A végeredményt a vendégek állították be a 16-os vonaláról eredményes Joao Novais átlövése jóvoltából, de a lisszaboni gárda így is fölényes győzelmet aratott.

Benfica – Sporting Braga 6-2 (2-0)
Gólszerzők: Pizzi (19.), Jardel (39.), Grimaldo (48.), Jonas (54.), Cervi (63.), Almeida (67.) ill. D. Sousa (51.), Novais (74.)

 

FC Porto – Rio Ave 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Brahimi (16.), Marega (26.) ill. Carlos Vinicius (12.)

Vitoria Guimaraes – Sporting CP 1-0 (1-0)
Gólszerző: Zeto (26.) ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye