MLS: elhagyhatja a Toronto FC-t a csapat gólvágója!

A 2017-ben az MLS-t, vagyis az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot megnyert Toronto FC csapatától továbbállhat a klub egyik legfontosabb játékosa! A csapat gólvágója ráadásul Ázsia felé veheti az irányt!

Giovinco elhagyhatja Torontót, egyben az MLS-t is! (forrás: ussoccerplayers.com)

Kanadai értesülések szerint az MLS-ben szereplő kanadai Toronto FC, a 2018-as bajnokcsapat egyik legmeghatározóbb figurája, az olasz gólvágó, Sebastian Giovinco elhagyhatja a klubot! A dél-európai támadó szerződése a hamarosan kezdődő szezon végén járna le, azonban úgy fest, a 32. születésnapját holnap ünneplő csatár ügynöke jelenleg Szaúd-Arábiában tartózkodik, méghozzá azért, hogy az Al-Hilal csapatával kötött megállapodást véglegesítése!

Meglepő lehet, ha ez a transzfer összejön, ugyanis Giovinco akár az európai topbajnokságok egyikében is helyt állna, akár egy kiemelkedőbb csapatnál is. Persze még semmi sem biztos, viszont a torontói együttes ha még a szerződése lejárta előtt eladja a támadót, ha Giovinco úgyis váltana, akkor jelenleg nem ingyen kellene elengednie mostani csapatának. Giovinco piaci értékét a Transfermarkt 6 millió euróra teszi, és az olasz háta mögött 190 Serie A-meccs, valamint 125 MLS-találkozó is van a playoffbeli szerepléseket is beleértve! Játszott már a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is, előbbiben 2 gólt is szerzett 22 meccse alatt, és 2 gólpasszt is kiosztott, míg az olasz élvonalban 40 találatig, és 38 asszisztig jutott, míg az MLS-ben már 68 gólja és 41 gólpassza van, valamint bajnok is lett 2017-ben a klubjával. Az olasz támadó jó párost alkot Altidore-ral, aki a torontóiak másik fő gólfelelőse, az viszont kérdés tehát, hogy a jövőben is közösen szállítják-e a kanadai élcsapat számára a jó eredményeket.