Argentin középpályást igazolt a PSG – hivatalos

A francia bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Zenit csapatából Leandro Paredest. 

Forrás: psg.fr

A PSG hivatalosan is bejelentette, hogy Leandro Parades a francia klubban folytatja pályafutását. Az argentin középpályás egy négy és fél éves szerzdőst írt alá, ami 2023 júniusáig érvényes. A játékos Dohában már át is esett a kötelező orvosi vizsgálatokon. A klub arról nem közölt információt, hogy mennyibe került a középpályás, de a transfermarkt.de oldal szerint 47 millió eurót fizettek érte a Zenitnek. 

Parades nyiltakozott is a PSG hivatalos oldalának, és nyilván nagyon boldog az átigazolás miatt.

“Nagyon büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a PSG-hez. A korábbi olasz és orosz bajnokságban szerzett tapasztalatim után ez egy fantasztikus lehetőség számomra, és nem csak azért, mert egy újabb ligát fogok felfedezni, hanem mert a világ egyik legkülönlegesebb klubjának a mezét fogom viselni.”

A 24 éves középpályás Argentínában kezdte profi pályafutását a Boca Juniors csapatában, majd először kölcsönbe került a Chievóhoz és az AS Romához is, a fővárosiak pedig végül meg is vették 2015-ben. Innen azonban azonnal kölcsönadták a Empolinak, majd ezután egy évet még játszott a Romában. 2017-ben innen igazolt a Zenitbe 23 millió euró ellenében.

A sportsajtó már korábban is megírta, hogy a PSG és Thomas Tuchel érdeklődik Paredes iránt, miután a Barca miatt lemaradtak De Jongról.