Morata: “Mindig is az Atletico Madridban akartam játszani”

Pár napja már hivatalos, hogy Alvaro Morata az Atletico Madridban folytatja a karrierjét. A spanyol csatár ezelőtt a Real Madrid játékosa volt hosszú évekig, azonban Morata szerint mindig is az Atletico volt az álma. 

Forrás: Sky Sports

Morata gyerekkorában rövid ideig az Atletico Madrid akadémiáján focizott, majd 2007-ben váltott a Real Madridra. Végigjárta az utánpótlás csapatokat egészen a felnőttekig, majd eligazolt a Juventusba. Ott két évet töltött, majd ismét visszatért a Realba, de a több játéklehetőség reményében egy év után a Chelsea-be igazolt. A londoni kaland azonban nem igazán jött be neki, ezért januárban visszatért Madridba, ám most a Real városi ellenfelét választotta. A 26 éves spanyol csatár 2020-ig kölcsönben szerepel majd az Atleticónál, ám ha mindkét fél elégedett az együttműködéssel, akkor végleg meg is vásárolhatják a támadót.

Morata, a saját elmondása szerint, nem is lehetne boldogabb, hogy Diego Simeone csapatába igazolt.

“Ez egy valóra vált álom, mert mindig is az Atletico Madridban akartam játszani. Tudom, hogy mit kell tennem itt, hogy sikeres legyek, és tudom, hogy a legjobb helyen vagyok a fejlődésem szempontjából, tehát ez egy nagyon fontos lépés a karrieremben. Már most nagyon sok csapattársamat ismerem, és készen állok harcolni és játszani.”

Nem Morata az egyetlen csatár jelenleg az Atletico Madridban, hiszen ott van még Diego Costa is, aki jelenleg sérült, és a hírek szerint a szezon végével Kínában folytatja, vagy a nyáron igazolt Nikola Kalinic, aki eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.