Portugália: hatgólos fővárosi rangadót nyert meg a Benfica! – videóval

Izgalmas fővárosi rangadót nyert meg a Benfica csapata a Sporting otthonában a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában! Mostani sikerével nyolcpontos különbség keletkezett a két klub között a Benfica javára, amely egy helyet is előre lépett egyben, így a második pozíciót foglalja el! A hatgólos lisszaboni derbin volt három meg nem adott találat, egy tizenegyes, és egy kiállítás is!

Joao Felix szerezte a Benfica második gólját, csapata négy találatát pedig egyaránt más-más játékos hozta össze (forrás: twitter.com/slbenfica_en)

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában ma fővárosi rangadót rendeztek meg Lisszabonban, ahol a meccs előtt 4. helyen álló Sporting CP csapata a tabellán pont előtte helyet foglaló rivális Benfica együttesét fogadta.

A rangadó első gólja már a 11. percben megszületett, amikor Grimaldo beadását követően Seferovic fejese landolt a hazaiak kapujában (0-1)! A 23. percben ráadásul úgy tűnt, növelni is tudja előnyét a Benfica, amely újabb találatát az Joao Felix szerzett, aki nagy löketet küldött a rivális Sporting kapujába! Ám a játékvezető a videóbíró segítségével észrevette azt, hogy az előnyben lévő csapat gólt eredményező támadása során szabálytalankodott, így nem adta meg a találatot. Joao Felix azonban így is betalált, csak később, méghozzá a 36. percben, amikor az első szabályos gólt szerző Seferovic adta a gólpasszt (0-2)! A szünet előtt viszont még szépíteni tudott a Sporting, melynek gólját a 43. percben Nani passzát követően Bruno Fernandes szerzett (1-2)! Ezzel a találattal pedig egyben nyílt maradt a rangadó az első félidő végeztével.

Pizzi (középen) szerezte a Benfica utolsó gólját, mellyel lényegében végleg eldőlt a fővárosi rangadó (forrás: twitter.com/slbenfica_en)

A fordulás után viszont szinte azonnal betalált a Benfica, amely újból kétgólos előnyre tett ezzel szert! A 46. percben Pizzi szabadrúgásból beívelt labdáját Ruben Dias fejjel juttatta a kapuba (1-3)! Az 54. percben kis híján újból betalált a Benfica, ám a szöglet után Jardel fejese mellé ment. Két perccel később, az 56. minitumban egy szép támadás végén Seferovic újból betalált, de a Benfica ezen gólját sem adták meg, les miatt. Bruno Gaspar ugyanakkor kis híján a 62. percben egygólosra csökkentette a két csapat közötti különbséget, azonban szabadrúgásból leadott lövése súrolta a kapufát! Tíz perccel ezután viszont Joao Felix lépett ki a Benfica részéről, vele szemben pedig a Sporting kapusa, Ribeiro szabálytalankodott az ellenfele lábát eltalálva, így a játékvezető tizenegyest adott! A Benfica büntetőjét Pizzi végezte el a 73. percben, akinek lövése épphogy befért, ugyanis Ribeiro kapus majdnem kifogta, de csak belekapni tudott, így viszont úgy tűnt, nagyon sima sikert arat a fővárosi derbin a Benfica (1-4)! Három perccel később, a 76. minitumban Seferovic a kapufát találta el, majd a kipattanót az üres kapura lőtte rá Joao Felix, azonban próbálkozása fölé ment! A 79. percben pedig gólt szerzett a Sporting, azonban Diaby találatát les miatt annulálta Artur Soares Dias játékvezető! A 83. percben Dost vette volna be a Benfica kapuját, azonban Vlachodimos kapus védeni tudott, ám utána a holland támadóval szemben szabálytalankodott! Ezt követően hosszas tárgyalás, és videózást követően a játékvezető tizenegyest adott a Sportingnak, a Benfica kapusának, Vlachodimosnak pedig piros lapot! A büntetőt a sértett Dost végezte el a 89. percben, és be is talált a támadó, a csereként pályára lépő hálóőr, Svilar nem tudott védeni (2-4)! Többek között a hajrábeli tizenegyes szituáció miatt a rendes játékidő leteltével 7 perces hosszabbítás következett, ám ezidő alatt már újabb találat nem esett, így végig vezetve, végül két góllal győzött a fővárosi, lisszaboni derbin a Benfica csapata a Sporting otthonában! Sikerének köszönhetően a most legyőzött fővárosi riválisával szemben már nyolcpontos előnyre tett szert a Benfica, amely egy ponttal előzi a Bragát, és feljött a második helyre, az éllovas Porto csapatától pedig jelenleg két pontra van lemaradva, de a portói gárda még ma ezt követően játssza le 20. fordulós bajnokiját.

Portugál bajnokság, 20. forduló
Sporting CP – Benfica • 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Bruno Fernandes (43.), Dost (89. – büntetőből), ill. Seferovic (11.), Joao Felix (36.), Pizzi (73. – büntetőből)
Kiállítás: – , ill. Vlachodimos (85.)