NB I: a Ferencváros lemészárolta a Diósgyőrt

A kora esti mérkőzések után 19:30-tól a bajnoki listavezető Ferencváros csapata látta vendégül a kiesés elől menekülő Diósgyőri VTK gárdáját és Szerhij Rebrov csapata magabiztosan juttatta érvényre a papírformát…

Az elmúlt három egymás elleni mérkőzésen a Ferencváros kivétel nélkül négyet lőtt a Diósgyőr ellen, ennek a sorozatnak a megszakítása ellen küzdött ma este a Groupama Arénában a miskolci alakulat. Kevés sikerrel, hiszen az első félóra végére már kettővel mentek, a szünet után röviddel pedig már 3-0-val az állás. A második félidőben sem vette vissza jelentősen a Fradi, Varga Roland és a fehérorosz Nikolai Signevich egyaránt rövid időn belül érte a duplát, a játékrész derekánál ráadásul tíz emberre fogyatkozott a DVTK. A Fradi ennek örömére a finisben két újabb találatot helyezett el Bukrán Erik hálójában, miután a csereként játékra jelentkező Davide Lanzafame is szerzett két gólt.

A bajnoki cím legnagyobb esélyese ezzel visszaállította hatpontos előnyét a tabella élén a MOL Vidi FC csapatával szemben.

Ferencváros – Diósgyőri VTK 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Gorriaran (27.), Varga R. (32., 56. – az elsőt büntetőből), Signevich (41., 58.), Lanzafame (83., 86. – az első büntetőből) ill.
Kiállítva:ill. Karan (67.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye