A Porto-Benfica rangadót kihasználva próbáltak megszökni egy börtönből Portugáliában

Nem mindennapi sztori került elő Portugáliában. A szombat esti Porto-Benfica találkozót szemelte ki magának néhány rab a szökésre egy börtönben, mivel abban bíztak, hogy az őrök úgyis a meccset nézik, és nem lesz idejük velük foglalkozni. 

Forrás: AS

Érdekes hír látott napvilágot a portugál sajtóban. Szombaton játszották a portugálok El Clasicójának is nevezett Porto-Benfica rangadót, ami miatt az egész ország lázban égett, ahogy eddig minden alkalommal. Ennek okán a Castelo Branco-i börtön 10 rabja úgy döntött, hogy ez lesz a tökéletes alkalom arra, hogy megszökjenek, mivel az őrök, úgyis a meccsel lesznek elfoglalva. Úgy gondolták, hogy mivel teljesen bele fognak feledkezni a márkőzésbe, nem fogják észrevenni azt a nagy lyukat, amit a cellájuk falára akartak ütni.

Bánatukra azonban két őr nem nézte a találkozót és szolgálatban maradt, így lefülelték a szökevényeket. Járőrözés közben vették észre a lyukat a falon a cellában, ahol a 10 rabot tartották fogva, és azonnal riadóztatták a többieket, így sikerült megakadályozniuk a szökést.

A mérkőzést a Benfica nyerte végül 1-2-re Joao Felix és Rafa Silva góljával, ám emberhátrányban fejezték  be a találkozót, hiszen Gabrielt a 77. percben második sárgával kiállították.