Barca: “Piqué a világ legjobb hátvédje!”

Az FC Barcelona korábbi sportigazgatója, Robert Fernández nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor Gerard Piquéről formált rövid, ám annál velősebb véleményt.

Robert Fenández (Kép: as.com)

“Piqué a világ legjobb középhátvédje! Ez nem csak mostanra igaz, a korábbi időszakokra is! Számomra ez egyértelmű!” – Így Fernández, akit annak apropóján kérdeztek a Barca középhátvédjéről, hogy Piqué nem kizárt, hogy átadhatja a múltnak a Barcában szintén futballozó Fernández rekordját.

Hogy pontosan miről is van szó? Robert Fernández az 1988/89-es szezonban (ez volt a legendás Johan Cruyff első barcelonai idénye – a szerk.) a 38-ból 37 tétmérkőzésen szerepelt a La Ligában. A sokoldalú középpályás zsinórban 34 (!) bajnokit játszott végig és egyedül a 35. fordulóban volt kénytelen kihagyni a Sevilla elleni derbit.

Piqué most 26 végigjátszott bajnokinál tart, és Fernández szerint nem kizárt, hogy a világ -és Európa-bajnok középpályás bizony végigjátssza a szezont. Persze ehhez az kell, hogy Piqué-t elkerüljék a sérülések. Továbbá, nem árt vigyáznia sem, hiszen már 4 sárga lapnál tart, egy ötödik pedig véget vethetne a klubrekordról szőtt álmoknak.

Érdekesség, hogy a Barcának volt egy játékosa mostanában, aki a 38-ból 37 bajnokin is pályán volt: Lionel Messi, a 2014/15-ös szezonban. Az argentin világklasszis meg is dönthette volna Fernández rekordját, csakhogy a 17. fordulóban, a Real Sociedad elleni idegenbeli meccsen Luis Enrique mester döntése értelmében csupán 45 percet volt a pályán…