Barca: Egy újabb sztár, aki nem jött ki Guardiolával!

A még mindig aktív Samuel Eto’o a napokban BeIN Sportsnak adott exkluzív interjút, amelyben meglepő dolgokat árult el barcelonai időszakáról.

(Kép: marca.com)

‘Guardiola akkoriban az egész életét a Barcánál töltötte, mégsem értette meg azt a csapatot. Egyszerűen nem tudta elfogadni, hogy milyen személyiségek is vagyunk!”– Kezdte Guardiolával kapcsolatos gondolatmenetét a jelenleg a Qatar SC alkalmazásában álló 38 esztendős kameruni legenda.

“Meg kellett volna nekem köszönnie, hogy trófeákat nyertünk. Messi például még csak akkor bontogatta a szárnyait (…) kérdezzék csak Xavit vagy Iniestát, az az én csapatom volt!” – Folytatta Eto’o, akinek 2009 nyarán egy 30 bajnoki gólos, BL-győzelemmel végződő szezon után kellett távoznia a Camp Nouból. Ugye nem nehéz kitalálni, hogy ki miatt…

“A szezon végén az ügyvédem hívott, hogy a Barca átigazolási listára tett. Először még nem akartam elhinni, de aztán mondta, hogy Guardiola kérésére… Utólag már hálás vagyok Pepnek, hiszen hozzásegített ahhoz, hogy történelmet írhassak az Internél. Végül is Guardiola megadta az Internek azt a lehetőséget, hogy megkösse a futball legnagyobb üzletét!” – Bökött oda Guardiolának a Barca színeiben igen parádés mutatóval, 199 meccsen szerzett 130 góllal és 40 gólpasszal rendelkező, láthatóan azért sértett Samuel Eto’o.