Skót Kupa: hátrányból fordítva nyert a döntőben a Celtic

A Skót Kupa döntőjében a “zöld-fehér” egyesület alaposan megszenvedett gyengébb kvalitású ellenfelével szemben, de végül nem történt meglepetés. 


Hearts – Celtic 1-2 (0-0)
Helyszín: Hampden Park (Glasgow), Játékvezető: W. Collum (Sco)
Gól: R. Edwards (53′) ill. O. Edouard (62′ – büntetőből, 82′)

A “zöld-fehérek” voltak előzetesen az esélyesebbek, és egy győzelem esetén a bajnoki cím és a ligakupa sikerek után a Skót Kupát is begyűjthetik, ami a triplázást jelentené részükre. A “szívek” számára ez lehetne a 9. kupasiker, a túloldalon ez a 39. diadal lehet.

A találkozó mindezek ellenére kiegyenlített volt, sőt az első játékrészben a Celticnek kaput eltaláló lövése sem volt, míg a pályaválasztónak több is, igaz egyik sem volt óriási lehetőség. Az első félidőben “unalmas” 0-0-val mehettek pihenőre az együttesek.

A második játékrész azonban meglepetéssel kezdődik, hiszen megszerzi a vezetést a Hearts! Az 53. percben a Celtic tizenhatosán belül kisebb kavarodás alakult ki, majd a labda Ryan Edwards elé került, aki nem hezitált, hanem a kapuba vágta a labdát, 1-0! Azonban kilenc minutummal később jön is az egyenlítő gól Neil Lennon fiaitól, Zdenek Zlamal szabálytalansága után büntetőhöz jutott a zöld-fehér alakulat, amelyet Odsonne Edouard értékesített, ezzel 1-1! Az összecsapás ezek után visszatért a megszokott medrébe és a mezőnyharcé volt a főszerep. A 82. percben viszont egy védelmi hibát követően a francia támadó Edouard duplázni tud, és ezzel megszerzi csapata számára a vezetést, 1-2! A találkozó hátralévő részében a Celtic lassította a játékot és próbálta tartani a labdát, ami eredményhez is vezetett, hiszen megnyerik a mérkőzést és ezáltal megvan számukra a 39. Skót Kupa is!