Felkészülés: hátrányba került, majd fordított a Liverpool – videóval

A Bajnokok Ligája győztes Liverpool folytatta felkészülését, ezúttal a francia Lyon együttese volt az ellenfél, aki ellen sikert aratott Jürgen Klopp gárdája.


A Liverpool számára nem a legmegfelelőbben kezdődött a találkozó, ugyanis Alisson ügyetlensége, majd szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott a Lyon a negyedik minutumban, a tizenegyest pedig Memphis Depay értékesítette.. Azonban ezután az angol gárda magára találat, előbb a nyaralásából visszatérő Roberto Firmino talált be a 17. percben, majd a nemrég szerződtetett Andersen vétett öngólt négy minutummal később, ezzel máris 2-1 a ‘Poolnak.

A második játékrészt a Jürgen Klopp vezette csapat kezdte jobban, ugyanis a kölcsönből visszatérő fiatal támadó, Harry Wilson 3-1-re módosítja a mérkőzés állását. A találkozón pedig már több találat nem esett, ennek következtében a Liverpool megnyeri első felkészülési mérkőzését, ahol komolyabb csapat ellen léptek pályára.

Liverpool – Lyon 3-1 (2-1)
Gól: Firmino (17′), Andersen (21′ – öngól), Wilson (53′) ill. Depay (4′ – büntetőből)

A Liverpool következő találkozója augusztus 4-én lesz a Manchester City ellenében, az angol szuperkupáért csap össze a két angol gigász.