Barca: Valverde szerint borzasztóan futballoztak!

Az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde kritikusan nyilatkozott csapata csalódást keltő, Osasuna elleni idegenbeli döntetlenjét követően.

(Kép: marca.com)

“Egyáltalán nem játszottunk jól, sőt kifejezetten borzasztóan futballoztunk!” – Kezdte meccs utáni értékelését Valverde mester.

“A két gól ellenére sokszor nem tudtunk bejutni a tizenhatoson belülre, nem tudtunk sok helyzetet sem kialakítani így. A második félidőre már jobban domináltunk, sikerült is fordítani, és talán el is hittük ekkor, hogy lezártuk a meccset. A végén egy egészen abszurd jelenetsor után mégis kaptunk egy tizenegyest, ami mindent megváltoztatott. Összességében nem engedhetjük meg magunknak, hogy így alakuljon egy találkozó. Jobban kell koncentrálnunk, és támadóbban futballoznunk.” – Folytatta Valverde, aki viszont nem nagyon akarta részletezni a megítélt büntetőt.”

“Nem láttam pontosan az esetet. De azt gondolom, egy játékos nem sok mindent tud tenni, hogy elkerülhesse az ilyen helyzetet.” – Így Valverde.

A Barca trénere sajtótájékoztatóján kitért arra is, hogy miért ült Ivan Rakitic zsinórban a harmadik meccsen a kispadon, és hogy mindennek mennyi köze van ahhoz, hogy Rakitic távozhat még hétfőig a Camp Nouból.

“Mondjanak amit akarnak. Sok játékos közül kell választanom, ráadásul az Osasuna előtti meccsen jól futballozott a kezdőcsapatom. Semmi köze Rakitic kihagyásának az átigazolási piachoz.” – Jegyezte meg Valverde.