Kiderült, mennyit kap a Nike-tól CR a 10 éves szerződése alatt

A Football Leaks a német Der Spiegel magazinon keresztül hozta nyilvánosságra Cristiano Ronaldo szerződésének részleteit, amit a Nike-kal kötött egy 10 éves időtartamra. 

Forrás: Marca

Cristiano Ronaldo 2016-ban írt alá egy 10 éves megaszerződést a világ egyik vezető sportszergyártó cégével, a Nike-kal, amiről most a Football Leaks szivárogtatott ki részleteket.

A 2026-ban lejáró kontraktus értelmében a portugál összesen 162 millió eurót kap, amely mellé még bónuszok is járhatnak. Ez azt jelenti, hogy Ronaldónak évente legalább 16,2 millió eurót fizetnek, de ha esetleg Aranylabdát vagy a FIFA “The Best” díját is megnyeri, akkor ehhez még hozzácsapnak pár milliót. A portugál támadó így 2016-ban és 2017-ben 20,2 millió eurót kapott.

Cristiano Ronaldo a Nike egyik arca és nemzetközi nagykövete, és ezzel a kontraktussal a legértékesebb szerződéssel rendelkező sportoló a férfiak és a nők között is. A német Der Spiegel megkereste a sportszergyártó céget, hogy kommentálják a híreszteléseteket, de azt mondták, hogy “nem beszélünk a sportolóink szerződéseiről nyilvánosan.”