Barca: Nagy bajba kerülhetnek a katalánok a dortmundi meccs után!

Az FC Barcelona Borussia Dortmund elleni meccsét követő első közleményéből is kitűnik, hogy Jordi Alba játékára akár hosszabb időre nem számíthat Ernesto Valverde vezetőedző. 

A spanyol válogatott játékos bal combhajlító izma sérült, és ahogyan a katalánok is fogalmaztak, a pontos diagnózisra a szerdai tesztek eredményéig várni kell – Az ehhez hasonló kijelentések bizony nem feltétlenül jelentenek jót.

Ami még nagyobb baj lehet, az az, hogy a Barca csapatjátékának egyik kulcsembere a balhátvéd, akinek pótlása sok kérdőjelet vet fel. Alba kiesés már a dortmundi meccsen is érezhető volt, hogy negatívabb hatással van a csapatra, hiszen a bal oldalra átkerülő Nelson Semedo bármennyire lendületes és jó futballista, posztját tekintve nem balhátvéd.

Az új igazolás Junior Firpo ideje jöhet el, akit eddig ugyan nem nagyon favorizált Valverde mester, hiszen például a dortmundi keretből is kihagyta a spanyolt.

Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a Barca a következő időszakban sorrendben a Granadával, a Villarreallal, a Getaféval, az Interrel, a Sevillával és az Eibarral is játszik, Jordi Alba még nagyon is hiányozhat a csapatból.