BL: kétgólos előnyt szórakozott el a Tottenham – videóval

A Bajnokok Ligája B-csoportjának első mérkőzésén a Tottenham az Olympiacos otthonába látogatott, és rendesen meggyűlt a baja a görögökkel. A londoni klub kétgólos előnyt pazarolt el, és végül csak egy pontot tudtak szerezni. Az A-csoport első mérkőzésén a Club Brugge a Galatasarayt fogadta, és bár mindkét csapat a támadójátékot preferálta, gólt nem tudtak szerezni a 90 perc alatt.

Olympiacos – Tottenham:

Forrás: uefa.com

A játék képe alapján a görögök játszottak fölényben. Több helyzetük is akadt, és többet is támadtak. A 18. percben annyira közel jártak már a gólhoz, hogy Miguel Guerrero lövése a bal kapufán csattant. Aztán a 25. percben Yassine Meriah a labda helyett Harry Kane lábát találta el a tizenhatoson belül, amiért büntetőhöz jutott a Tottenham. Az angol csatár állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. Nem sokkal később, a 30. percben már kétgólosra növelték az előnyüket a vendégek, amikor Lucas Moura lőtte be a labdát a kapu bal oldalába. Az eredmény azonban megváltozott a szünetre, hiszen a 44. percben szépíteni tudott az Olympiacos.  Valbuena passzolta oda a labdát Daniel Podence elé, aki a kapu bal oldalába lőtte a labdát.

A második félidő is egy góllal kezdődött, Lucas talált be ismét a hálóba, de ezt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Az 52. percben azonban Vertonghen lépett rá ellenfele lábára a tizenhatoson belül, így az Olympiacos is büntetőhöz jutott. A szabálytalanságot elszenvedő Valbuena állt a labda mögé, és be is lőtte azt Lloris mellett a hálóba, ezzel kiegyenlítve. A 65. percben Dele Alli kapott remek labdát a kapu előterében, és laposan a kapu közepébe próbált lőni, azonban a kapus védeni tudta próbálkozását. A meccs végére nagyon elfáradt az Olympiacos, és leginkább a Tottenham támadott. A 87. percben Lamela eldönthette volna a mérkőzést, de a kapu bal oldala felé tartó labdát Jose Sa bravúrral védeni tudta. Végül nem változott meg az eredmény, és maradt a pontosztozkodás a csapatok között.

Olympiacos – Tottenham: 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Podence (44.), Valbuena (55. – büntetőből) ill. Kane (26. – büntetőből), Lucas (30.)
Sárga lap:  Guilherme (14.) ill. Winks (88.)
Kiállítás:  – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=j6uHNm-7TkY

A B-csoport jelenlegi állása: 

Club Brugge – Galarasaray:

Forrás: uefa.com

A Brugge ügyesen játszott az első játékrészben, és voltak is helyzeteik, de betalálni nem tudtak. A 19. percben Matej Mitrovic fejese szállt el egy hajszálnyival kapu fölött, a 29. percben pedig a másik oldalon, Ryan Babel szólóját követően kis híján változott a meccs eredménye, de kapu közepe felé tartólövést Simon Mignolet védeni tudta. A hazai csapat a 35. percben Federico Ricca révén egy kipattanóból a keresztlécet is eltalálta, de az eredmény nem változott meg végül a szünetre.

A második félidőt a belgák kezdték jobban. Az 52. percben Emmanuel Dennis célozta meg a kapu bal oldalát, ám Muslera jól helyezkedett, majd az 55. percben David Okereke fejese szállt egyenesen a kapus kezei közé. Az 59. percben a Galatasaray próbálkozhatott, ekkor Feghouli lövése szállt el a kapu fölött, miután átvette a labdát a tizenhatoson. A 85. percben ismét közel állt a vezetéshez a török csapat, amikor Yuto Nagatomo távolról kapásból lőtt kicsivel kapu bal oldala mellé. A lefújásig nem tudtak betalálni már a csapatok, így maradt a gól nélküli döntetlen, és az egy pont mindkét csapatnak.

Club Brugge – Galarasaray: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap:  Openda (73.), Vormer (81.) ill. Lemina (56.), N’Zonzi (73.), Donk (90+4.)
Kiállítás:  – ill. –

Az A-csoport jelenlegi állása: 

https://www.youtube.com/watch?v=sGpGdxMKzqA