Uli Hoeness is elmondta véleményét a Ter Stegen-Neuer ügyben

A rekordbajnok német együttes elnöke is megfogalmazta álláspontját a két kapus közti vitáról, nem meglepő, hogy ki mellett állt ki.


Az elmúlt időszakban nagy port kavart a világsajtóban Marc-André Ter Stegen nyilatkozata, amelyben a Barcelona hálóőre kifakadt, úgy gondolja nem helyénvaló, hogy a válogatottban nem kap lehetőséget, Manuel Neuer mellett. Ezt követően vetélytársa azonnal üzent neki, sőt, utána még egy rövidebb nyilatkozattal odabökött honfitársának. A katalánok portása nem hagyta annyiban, és jött is tőle a válasz. Ezzel kapcsolatban pedig állást foglalt a Bayern München elnöke, Uli Hoeness is, aki nyilvánvalóan saját játékosát védte meg.

“Elég furcsának tartom, hogy a müncheni sajtó mennyire felfújta az ügyet és Ter Stegen mellé állt. Mintha már legalább 17 világbajnokságot nyert volna. Nem érzem helyénvalónak a számonkérést, amelyet Marc-André megfogalmazott. Minden csapatban tisztázni kell a hierarchiát, és a válogatottnál ez egyértelmű, Manuel Neuer az első számú kapus. Éveken keresztül ő bizonyult a világ legjobb hálóőrének és, ha a sérülése kicsit vissza is vetette a teljesítményét, még most is képes arra, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen. Azt szeretném, hogy a német szövetség sokkal szigorúbb legyen az ilyen ügyekben, és ne engedje meg, hogy az egyik csapattárs a másikról ilyen szabadszájúan nyilatkozzon a médiának. Ez csak a szövetségi kapitányra és a játékosokra tartozik, az ilyen ügyeket egymás közt kell elintézni”mondta a börtönt is megjárt Hoeness.