Eb 2020: 600 000 fát ültetne az UEFA a torna helyszínein

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a legutóbbi ülésén többek között környezetvédelmi döntéseket is hozott a 2020-as Európa-bajnoksággal kapcsolatban. 

Forrás: uefa.com

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága Szlovéniában, Ljubjanában ülésezett, ahol azok mellett, hogy kihirdették a következő három év BL-döntős helyszínét, illetve az új európai kupasorozatuk nevét és a Nemzetek Ligája átalakítását, bejelentették, hogy a 2020-as Európa-bajnokság során, melyet a kontinensen elszórtan rendeznek, összesen 600 ezer, városonként 50 ezer fát ültetne a 12 rendező országban. A szövetség ezzel a klíma- és környezetvédelmet szeretné hangsúlyossá tenni, emellett pedig ezzel a tervével szeretné ünnepelni a torna 60. évfordulóját.

Az Európa-bajnokság megrendezése és lebonyolítása nagyobb volumenű az eddigieknél, mert 12 különböző országban rendezik meg Európa-szerte: Budapest mellett Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az első mérkőzést 2020. június június 12-én játsszák Rómában, a döntőt pedig egy hónappal később Londonban rendezik.