BL: a Juventus és az Atletico Madrid is hozta a kötelezőt – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában a D-csoportból a Juventus a Bayer Leverkusent fogadta Torinóban, az Atletico Madrid pedig Oroszországba utazott a Lokomotiv Moszkva otthonába. Az olaszok és a spanyolok sem okoztak meglepetést, és magabiztosan hozták a győzelmeket az egymás elleni döntetlen után. 

Forrás: uefa.com

Juventus-Bayer Leverkusen:

Bátran futballozott a Leverkusen, de a Juventus élesebben játszott a hazai pályán. A vezetést is ők szerezték meg a 17. percben, miután Gonzalo Higuain a kapu jobb alsó sarkába juttatta a labdát.  Az argentin a 39. percben duplázhatott volna, de a németek kapusa bravúrral védte a próbálkozást.

A második játékrészben már fölényben játszottak az olaszok. Az 57. percben Cristiano Ronaldo járt közel a gólhoz, ám Hradecky védett, de a 62. percben végül Bernardeschi betalált a portugál érintése után. A 77. percben Ronaldo hatalmas helyzetet hagyott ki, amikor egy tökéletes indítás után a kapusba lőtte a labdát. A portugál támadó azonban harmadszorra már nem szalasztotta el a lehetőséget, és a 89. percben Dybala passza után Hradecky keze alatt talált a hálóba, ezzel beállítva a végeredményt

Juventus-Bayer Leverkusen: 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Higuain (17.), Bernardeschi (62.), Ronaldo (89.) ill. –
Sárga lap: Cuadrado (55.) ill. Aranguiz (19.)
Kiállítás:ill. –

Lokomotiv Moszkva-Atletico Madrid:

Forrás: uefa.com

Sokkal jobban játszott az Atletico Madrid a Lokomotiv Moszkvánál. Diego Costa és Alvaro Morata többször is próbálkozhatott az első játékrészben, de a gól nem jött össze nekik a szünetig.

A második félidőt viszont már sokkal jobban kezdték a spanyolok, hiszen a 48. percben megszerezték a vezetést Joao Felix találatával. A portugál első lövését még védte a kapus, de a kipattanót már belőtte. Mindössze tíz perccel később meglőtték a második találatukat is, amit Diego Costa passzából szerzett Thomas. A 73. percben az orosz csapat is megmutatta, hogy a pályán van, amikor Krychowiak próbált kapura küldeni egy kipattanót, ám Jan Oblak bravúrral védeni tudott. A végére egy kicsit feljavult a Lokomotiv Moszkva, de az Atletico tartani tudta az eredményt egészen a lefújásig.

Lokomotiv Moszkva-Atletico Madrid: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Joao Felix (48.), Thomas (58.)
Sárga lap: Ignatjev (62.), Joao Mario (86.) ill. Felipe (19.)
Kiállítás:ill. –

A D-csoport jelenlegi állása: