El: döntetlennel zárta második mérkőzését az MU és az AS Roma is – eredmények, tabella

Folytatódott az Európa-liga a második fordulójával. A kora esti mérkőzéseken lépett pályára a Manchester United és az AS Roma is, és mindkét csapat gyengébb játékkal ért el döntetlent, igaz, az olaszok tudtak lőni egy gólt. Pályára lépett a Ferencváros csoportellenfele, az Espanyol is, és a katalán csapat simán nyerni is tudott.

Forrás: uefa.com

G-csoport:

Feyenoord – FC Porto: 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Toornstra (49.), Karsdorp (80.) ill. –

Az első félidő még kiegyenlített volt a két csapat között, de a második játékrészre nagyon feljavult a Feyenoord, olyannyira, hogy a 49. percben meg is szerezték a vezetést Jens Toornstra találatával. A 65. percben a hazaiak már kettővel mehettek volna, de Steven Berghuis csak a felsőlécet találta el. A 64. percben ismét közel álltak a gólhoz a hollandok, amikor Berghuis lőtte telibe a felső lécet, amire szintén egy kapufa volt a válasza a Portónak, amikor a 74. percben Marulanda lövése pattant vissza a keresztlécről. A Portónak nem sok esélye volt ezen kíbül a gólszerzésre, sőt, a 80. percben Rick Karsdorp révén növelte is az előnyét a Feyenoord. A csoportban minden csapatnak három pontja van két mérkőzés után, az első helyen pedig a Feyenoord áll, a Porto pedig az utolsó.

Young Boys – Glasgow Rangers: 2-1 (0-1) 
Gólszerzők: Assale (50.),  Fassnacht (90+3.) ill. Morelos (44.)

A Rangers valamivel élesebben játszott svájci ellenfelénél, és a félidei szünet előtt, a 44. percben a vezető gólt is megszerezték Alfredo Morelos révén, aki egy perccel ezután szintén nagy helyzetbe került, de azt már kihagyta. A Young Boys azonban nem hagyta magát, és az 50. percben  Roger Assale egyenlített. Már úgy tűnt, hogy ez marad a végeredmény is, amikor a 93. percben a Young Boy megnyerte a mérkőzést Christian Fassnacht góljával. A csoportban minden csapatnak három pontja van két mérkőzés után, a Young Boys viszont így is második, a Rangers pedig a harmadik.

H-csoport:

CSZKA Moszkva – Espanyol: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Wu Lei (64.), Campuzano (90+5.)

Az első félidőben a játék képe alapján sokkal jobban futballozott a CSZKA Moszkva, a nagyobb helyzetek is az ő nevükhöz voltak köthetők. Az Espanyol azonban összeszedte magát a második játékrészre, és a 64. percben a vezetést is megszerezték, miután Lei Wu lőtt a kapu bal oldalába. Az oroszoknak nem sok esélye volt, ráadásul a 95. percben a spanyolok még egy gólt lőttek Victor Campuzano révén. Az Espanyol így feljött a csoport második helyére, a CSZKA pedig két vereséggel az utolsó.

Ferencváros – Ludogorec: 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Lukoki (1.), Forster (40.)
Kiállítás: – ill. Grigore (43.)

Sajnos már nagyon hamar, mindössze 38 másodperccel a kezdő sípszó után megszerezte a vezetést a Ludogorec a Groupama Arénában, és ezt követően is növelni tudták az előnyüket, még emberhátrányban is. A Fradi egy döntetlen után most kikapott, a mérkőzés részletes összefoglalóját pedig IDE KATTINTVA lehet olvasni.

 

I-csoport:

St. Etienne – Wolfsburg: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Kolodziejczak (13.) ill. William (15.)

A kiegyenlített első félidőt döntetlennel zárták a felek. A vezetést a 13. percben a St. Etienne szerezte meg Timothee Kolodziejczak góljával, de mindössze 2 perc múlva jött is az egyenlítés William kapufáról bepattanó fejese révén. A második félidőben valamivel jobban játszottak a franciák, de egy 94. perces Arnaud Nordin helyzetet kivéve nem alakítottak már ki nagy helyzetet, így maradt a döntetlen. A németek viszont így is az első helyen állnak a csoportban.

Olekszandrija – Gent: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Sitalo (61.) ill. Depoitre (6.)

Izgalmas, kiegyenlített meccset játszott egymással az Olekszandrija és a Gent. Az első félidőben több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani a csapatok, de a vezetést a Gent szerezte meg már nagyon hamar, a 6. percben Laurent Depoitre góljával. Az ukrán csapat azonban egyenlíteni tudott a 61. percben Artem Sitalo révén. A mérkőzés lefújásáig még ment az adok-kapok a csapatok között, de az eredmény már nem változott.

J-csoport:

Wolfsberger AC – AS Roma: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Liendl (51.) ill. Spinazzola (27.)Michael Liendl

Egyértelműen jobban játszott az AS Roma osztrák ellenfelénél, de nem volt szerencséjük. Az olaszok a 27. percben már vezettek Leonardo Spinazzola góljával, és bár voltak még helyzeteik, az 50. percben egyenlíteni tudott a Wolfsberger Michael Liendl nagyon szép góljával. A Roma hiába próbálkozott, a befejezéseik pontatlanok voltak, és már nem tudtak még egy gólt lőni. Az olaszok így pontegyenlőséggel másodikok a tabellán épp a Wolfsberger mögött.

Basaksehir – Mönchengladbach: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Visca (55.) ill. Herrman (90+1.)

A kiegyenlített első félidőben sem a Basaksehir, sem pedig a Mönchenglasbach nem tudott gólt szerezni, pedig helyzeteik voltak bőven. A második játékrész már eseménytelenebbül telt, de az 55. percben a törökök vezetést szereztek Edin Visca révén. A németek játéka egyre inkább alulmaradt, és már úgy tűnt, hogy nem fognak tudni  egy egyenlítőgólt összehozni, amikor a 91. percben Patrick Herrmann révén betaláltak. A két csapat azonban ezzel az egy-egy ponttal is a tabella utolsó két helyén tanyáznak.

K-csoport:

Besiktas – Wolves: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Boly (90+3.)

Az első játékrészt nagyon rosszul kezdte a Wolves, hiszen egyetlen kapura tartó lövésük sem volt, Ezzel szemben a Besiktas több támadást vezethetett, de a befejezéseik nekik is pontatlanok voltak. A második félidőre feljavultak az angolok, és egy-egy helyzetük is volt. A 89. percben pedig Romain Saiss még gólt is szerzett, de játékvezető les miatt érvénytelenítette. A Wolves azonban nem adta fel, és a 93. percben összejött nekik a gól Willy Boly találatával. Az angolok így is csak harmadikak a tabellán, míg a Besiktas nyeretlenül az utolsó.

Braga – Slovan Bratislava: 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Viana (31.), Galeno (63.) ill. Sporar (45+4.), Viana (87. – öngól)

Bár a vezetést a Braga szerezte meg a 31. percben Bruno Viana révén, nem örülhettek a portugálok. Az első játékrész hosszabbításában büntetőt kapott a Slovan Bratislava, amit bár Andraz Sporar kihagyott, a kipattanót viszont belőtte. A Braga azonban nem hagyta magát, és a 63. percben ismét vezettek,  Wenderson Galeno  nagyon szép góljával. Már úgy tűnt így marad a végeredmény, de a 87. percben Viana ismét gólt szerzett, de most épp a rossz kapuba. A szlovákoknak így sikerült egy pontot szerezniük, és pontegyenlőséggel az első helyre ugrottak.

L-csoport:

AZ Alkmaar – Manchester United: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Nagyon rossz mérkőzést játszott a Manchester United az AZ Alkmaar ellen. A 11. percben majdnem hátrányba is kerültek, de a hazaiak találatát végül les miatt érvénytelenítették. Nem nagyon tudtak helyzetet kialakítani az angolok egy 30. perces ziccert kivéve, amikor Mason Greenwood lövését kellett bravúrral védenie a kapusnak. A második játékrészben pedig többször is megszerezhette volna a vezetést a holland csapat, csak David De Geának köszönhették a manchesteriek, hogy nem kaptak gólt. A 84. percben Lingard került helyzetbe, de a lövése már gyenge volt, elment a kapu bal oldala mellett. Az MU végül gól nélküli döntetlennel zárta a mérkőzést, de így is a csoportja első helyén áll, igaz, pontegyenlőséggel.

FC Asztana – Partizan: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Sigurjonsson (85,) ill. Sadiq (29. 73.)

Egy kicsivel végig jobban játszott a Partizan az Asztana ellen, és a vezetést is ők szerezték meg a 29. percben Umar Sadiq találatával. A 61. percben megint betalált a nigériai játékos, de ezt les miatt nem adták meg, nem úgy mint a 73. percben szerzett gólját, amivel növelte a szerbek előnyét. Az Asztana csak egy szépítést tudott bemutatni a 85. percben Runar Sigurjonsson révén.