Eb 2020: zárt kapus lesz a magyar-azeri

Az UEFA elutasította az MLSZ fellebbezését, így a magyar-szlovák mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt a válogatott kénytelen lesz zárt kapuk mögött lejátszani az utolsó hazai Eb-selejtezőjét…

Az UEFA fegyelmi bizottsága elutasította az MLSZ fellebbezését, és helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, melynek értelmében a Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőt zárt kapuk mögött lesznek kénytelenek lejátszani.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget – valószínűleg ezért utasították el a magyar fellebbezést a szlovákkal ellentétben –, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A döntés ismeretében az MLSZ úgy határozott, hogy – élve az UEFA fegyelmi szabályzat adta lehetőséggel – 14 éven aluli gyermekekkel fogja megtölteni a Groupama Arénát jövő vasárnap.