Angol Ligakupa: 10 gólos meccsen esett ki az Arsenal, nagyot mentek a liverpooli fiatalok – videóval

Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjének szerda esti játéknapján a Liverpool hihetetlen összecsapáson, gólzáport követően büntetőkkel ejtette ki az Arsenal együttesét. 

A Jürgen Klopp által irányított Liverpool olyan fiatalokkal kezdett, mint Harvey Elliott vagy éppen Rhian Brewster, míg a vendégeknél hosszú idő után bizalmat szavazott Mesut Özilnek Unai Emery menedzser. A találkozó első gólja a 6. percben született, amikor a londoniak középső védője, Shkodran Mustafi saját kapujába juttatta a labdát. A 19. minutumban Lucas Torreira válaszolt, majd az ifjú Gabriel Martinelli duplázott az Ágyúsok részéről. A szünet előtt James Milner tizenegyesből szépített, majd a fordulást követően úgy tűnt, hogy Maitland-Niles lezárja a továbbjutás sorsát. Oxlade-Chamberlain másképp gondolta, óriási góllal tartotta a hazaiakban a reményt, amely fél órával a vége előtt Divock Origi találatával be is érett. Nem sokkal később Joe Willock rúgott szenzációs gólt, de a Vörösök még erre is tudtak reagálni: Origi a 94. percben egyenlített, így alakult ki az 5-5-ös végeredményt.

A Ligakupa szokásainak megfelelően egyből tizenegyesrúgások következtek. A negyedik körben Dani Ceballos hibázott az Arsenal részéről, Kelleher kapus jól érezte az irányt, ez döntötte el a továbbjutást.

Liverpool – Arsenal 5–5 (büntetőkkel 5-4).
Gólszerzők: Mustafi (öngól), Milner (büntető), Chamberlain, Origi (2), ill. Torreira, Martinelli (2), Niles, Willock.

A találkozó videós összefoglalója: