La Liga: pontosztozkodás a Valencia-Sevilla rangadón – videóval

A spanyol bajnokság 11. fordulójában találkozott egymással a Valencia és a Sevilla a Mestallában. Az elején még kiegyenlített volt a meccs, bár a szünet előtt vezetést szerzett a Sevilla. A második játékrész viszont már egyértelműen a Valenciáé volt, és össze is jött nekik az egyenlítés is. 

Forrás: laliga.es

Kiegyenlített meccset játszott egymással a Valencia és a Sevilla ez első játékrészben, bár a nagy helyzetek elmaradtak, és kaput eltaláló lövések sem voltak. A 20. percben Lee Kang-in lőtte kapura a kipattanó labdát kapásból, de végül fölötte szállt el a labda. Az ezt követő percekben a Sevilla oldaláról Lucas Ocampos és a Valencia oldaláról Dani Parejo is próbálkozhatott, de a befejezéseik pontatlanok voltak. Már úgy tűnt, hogy a szünet előtt nem születik gól, de a hosszabbítás hajrájában, a 48. percben a vendégek mégis megszerezték a vezetést. Egy szép támadás végén Fernando adta vissza középre a labdát, amit Ocampos lőtt Cilessen mellett a hálóba.

A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak, a 48. percben például Vacliknak kellett hatalmasat védenie, miután Maxi Gomez próbálkozott egy szép lövéssel a tizenhatosról. Többet támadott a Valencia az elején, nagyon szerették volna megszerezni az egyenlítő gólt. Erre azonban sokáig nem került sor, de a 77. percben legalább már betaláltak Manu Vallejo révén, de ezt érvénytelenítették les miatt. A 81. percben azonban már összejött nekik az érvényes gól is, amellyel kiegyenlítettek. Dani Parejo tökéletes beadását követően Rubén Sobrino fejelt védhetetlenül Vaclik kapujába. A hazai gárda még nagyon szeretett volna még egy győztes találatot is szerezni, de ez már nem jött össze nekik, és maradt a döntetlen a lefújáskor is.

Valencia-Sevilla: 1-1 (0-1)
Helyszín: Mestalla stadion (Valencia) Vezette: Carlos Del Cerro
Gólszerzők: Sobrino (80.) ill. Ocampos (45+3.)
Sárga lap: Torres (45+2.), Soler (45+5.), Garay (62.), Gabriel (68.), Parejo (90.), Lee (90+4.) ill. Jordan (32.), Ocampos (45+1.), Fernando (74.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Cillessen, Gaya, Gabriel, Garay, Wass, Soler (Vallejo, 58.), Parejo, Coquelin (Kondogbia, 40.), Torres, Maxi Gomez, Lee (Sobrino, 69.). Vezetőedző: Albert Celades

Sevilla: Vaclik, Jesus Navas, Diego Carlos, Kounde, Escudero (Gudelj, 28.), Jordan, Fernando, Bangea (Vazquez, 79.), Ocampos, Torres, Chicharito (Munir, 85.). Vezetőedző: Julen Lopetegui

A forduló további mérkőzései:

Kedd:
Alaves–Atletico Madrid 1–1
Barcelona-Valladolid: 5-0

Szerda:
Real Sociedad-Levante: 1-2
Valencia-Sevilla: 1-1
20:00: Atheltic Bilbao – Espanyol
21:00: Betis-Celta Vigo
21:15: Real Madrid-Leganes (Tv: Spíler2)

Csütörtök:
19:00: Eibar-Villarreal (Tv: Spíler2)
19:00: Mallorca-Osasuna
21:00: Getafe-Granada (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: