BL számokban: statisztikák, rekordok a keddi játéknapról

A Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapja nem kevés izgalmat és gólt tartogatott a szurkolók számára, de emellett több érdekesség és rekord is született a találkozókon. 

0Lionel Messi 2015 áprilisa óta először volt gólképtelen két egymást követő hazai Bajnokok Ligája mérkőzésen.

– A Valencia középpályása Ferran Torres lett az első olyan játékos a Bajnokok Ligájában, aki 2000-ben született, és gólt lőtt egy spanyol csapat színeiben.

1 – Az Inter története során először vesztett el BL-találkozót két gólos előnyből.

3 – A Chelsea a harmadik olyan csapat a BL történetében, amely képes volt háromgólos hátrányból pontot szerezni. Az első 2005 májusában a Liverpool volt az AC Milan ellen (3-3).

3Lautaro Martinez az első Inter-játékos Samuel Et’o óta (2010), aki három egymást követő BL-mérkőzésen is gólt tudott szerzeni.

4Alex Oxlade-Chamberlain négy gólt szerzett a legutóbbi négy meccsén. Az angol játékos csak a legutóbbi 45 mérkőzésén tudott ennyiszer betalálni.

18 – A Napoli 18 alkalommal tüzelt a Salzburg kapujára az első félidőben, ami rekord az olasz klub számára a BL-ben.

19Reece James 19 évesen és 332 naposan a Chelsea legfiatalabb gólszerzőjévé vált a Bajnokok Ligájában.

2009Joachim Andersen mindössze 3 perc 40 másodperc alatt szerezte meg a Lyon első találatát, ami a francia klub második leggyorsabb gólja a BL-ben Kim Källström 2 perc 23 másodperces nyitótalálata után, amit 2009 áprilisában a DVSC-nek lőtt.

(Forrás: Opta)