Neuer ismét mezőnyjátékosnak képzelte magát – videóval

Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok kapusa a szerda esti, Tottenham elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen ismét a kapujától távol tűnt fel a labdával.

A bajorok 33 éves német hálóőre nem először hívta fel magára azzal a figyelmet, hogy kapus létére a mezőnyben találkozik a labdával. A müncheni meccsen Thomas Müller a 45. percben szerezte meg a Bayern második gólját. Néhány másodperccel később, nem sokkal a félidő vége előtt Neuer a szívbajt hozta a hazai szurkolókra, amikor az oldalvonal mellett, a kispad magasságában tűnt fel. Neuer passzát egy védő lefülelte, ám a labda végül maradt a németeknél, sőt Coutinho kis híján gólt szerzett a támadásból.

 

A The Telegraph egyik újságírója a Twitteren megmutatta Neuer első félidőbeli labdaérintéseit, és érdekességként mellé rakta Toby Alderweireldét, aki a Tottenham belső hátvédje. A bal oldalon Neuer, míg a jobb oldalon Alderweireld labdaérintés-térképe látható.

Neuer a tavalyi világbajnokságon is megpróbált mezőnyjátékosként érvényesülni. 1-0-ás állásnál hosszú ideig a felezővonal környékén mozgott a Dél-Korea elleni, végül 2-0-ra elbukott sorsdöntő csoportmeccsen, majd a támadóharmadban labdát veszített, amiből az ázsiaiak megszerezték a második góljukat.