Barcelona: De Ligt neve még mindig képben?

Sajtóhírek szerint a katalánoknál még mindig képben van a holland válogatott középhátvéd szerződtetése, mégpedig egy igen egyszerű ok miatt.

(Kép: fcbarcelonanoticias.com)

A spanyol és holland sportlapok szerint ugyanis Frenkie de Jong továbbra sem tett le arról, hogy az Ajax után újra egy csapatban futballozhassanak jó barátjával.

A Barca középpályása ráadásul nem is titkolja ezen szándékát, hiszen erről is beszélt a De Telegraaf-nak adott karácsonyi interjújában.

“Ő döntött úgy, hogy a Juventushoz igazol. Úgy tudom, jól is érzi magát Torinóban. Továbbra is szoros a kapcsolatunk, sokat beszélünk. Mostanában ugyan nem esik sok szó a jövőről, de azt biztosan tudom, hogy azzal, hogy Matthijs most nem a Barcát választotta, az még nem jelenti azt, hogy a jövőben ne igazolhatna Barcelonába!” – Tért ki röviden, ám annál lényegre törőbben a témára de Jong, aki elmondta, biztos benne, hogy de Ligt is hasonlóan jól érezné magát a Barcában, mint ő.

“Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek. Különösen jó érzés, hogy sokat futballozhattam a szezon első felében. Az edző szerint nagy előnyöm, hogy több poszton is bevethető vagyok. Szeretnék még jobb formában futballozni, hiszen érzem, hogy ennél sokkal többre is képes lehetek. Azt hiszem a játékom nem olyan domináns, mint az Ajaxnál, hiszen a gólokkal és gólpasszokkal azért még adós vagyok.” – Így a 22 esztendős középpályás.