Liverpoolban köthet ki a francia világbajnok

Angol és török sajtóértesülések szerint már meg is van az új klubja, az Evertonhoz igazolhat a középpályás.

Steven Nzonzit december elején függesztette fel a Galatasaray, miután az egyik edzésen az öltözőbe vonult, távozását pedig azóta pedzegeti a nemzetközi sportsajtó. A Sevillával Európa-liga-győztes védekező középpályást határozatlan ideig kizárták a csapatból, miután a francia játékos az egyik edzésen fegyelmezetlenül viselkedett. Az egymás közötti mérkőzésen csak a B-csapatba került, erre mérgében az öltözőbe vonult az addig alapembernek számító labdarúgó.

A világbajnok középpályásnak nem ez volt az egyetlen fegyelmi vétsége a közelmúltban. Rómában sztrájkolni kezdett és nem volt hajlandó edzeni a nyáron, hogy így kényszerítse ki a klubvezetőknél a távozását. Ezen történetek sem rettentik el az Evertont. Carlo Ancelotti által irányított liverpooli klub egyik fő kiszemeltje a téli átigazolási időszakra ugyanis pont a 31 éves szűrő.

Nzonzi iránt az Everton mellett az Olympique Lyon, illetve több kínai klub is érdeklődik, de jelen állás szerint a Premier League 15. helyén álló Everton tűnik a befutónak. A futballista 14-szer szerepelt a francia válogatottban, a 2018-as, oroszországi vb-győztes csapatnak is tagja volt. Nzonzi számára nem lenne ismeretlen az angol labdarúgás, hiszen korábban a Blackburn és a Stoke City játékosa is volt.