Man. City: “Guardiola nem kizárt, hogy elengedi az angol bajnokságot!”

Pep Guardiola korábbi játékosa, a jelenleg a katari Al-Sadd együttesénél edzőként dolgozó Xavi a The Mirrornak adott legutóbbi interjújában megjósolta, hogy a Guardiola idén melyik sorozatot fogja előtérbe helyezni a Man. Cityvel.

(Kép: as.com)

Vélhetően Xavi is tisztában van az angol Premier League jelenlegi állásával, ahol a Manchester City hátránya jelenleg 14 pont a listavezető Liverpool mögött. A korábbi kiváló középpályás szerint ez a különbség talán már Guardiolát is arra ösztönözheti, hogy egy másik sorozatot helyezzen előtérbe.

“Pep egy született győztes. Tudom, hogy nagyon fáj neki a 14 pontos hátrány a Liverpool mögött. Hatalmas ez a különbség, és nem feltétlenül azt mutatja most, hogy a City zsinórban harmadik alkalommal is bajnok lehet. “ – Kezdte gondolatmenetét Xavi.

“Nem tartom kizártnak, hogy ennek fényében Pep idén a Bajnokok Ligáját tartaná messze a legfontosabb sorozatnak! Két nagyon kemény meccsük lesz a Real Madrid ellen, szerintem majd azon sem kell meglepődni, ha mondjuk egy-két kulcsjátékosát a pihentetné a bajnokikon, pontosan azért, hogy a Real ellen a legjobb állapotban legyen a csapata. Különben is, Pep bár minden sorozatot meg akar nyerni, ha megkérdezték volna tőe még a szezon elején, hogy melyik sorozatot tartja a legfontosabbnak, egyáltalán nem kizárt, hogy a BL-t mondta volna! Szerintem Pep is érzi, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése jelentené a City-t is, mitn klubot egy még magasabb szintre emelné!” – Így Xavi.