La Liga: Az Atléticót is lelépte a Real! – Videó

A spanyol bajnokság 22. fordulójának nagy rangadóján, a Real Madrid hazai pályán győzte le az Atlético Madrid együttesét.

(Kép: Real Madrid Twitter)

Kobe Bryantre emlékezve egy perces gyászszünettel kezdődött a találkozó.

A sérül Gareth Bale és Eden Hazard hiányában ezúttal is az idén már működő, öt-középpályásos felállást választotta Zidane. Az első félidőben érezhető is volt a Real labdabirtoklási fölénye: a szünetre 66%-ban volt a labda a blancóknál (…)

(…) ez a fölény viszont nem járt komoly helyzetekkel, sőt a blancók csupán a félidő végén dolgoztatták meg Jan Oblák kapust (Modric lövésénél kellett a helyén lennie a szlovén hálóőrnek – a szerk.).

Ugyan a Thibaout Courtoisnak is egyetlen alkalommal kellett közbeavatkoznia, ám a kapu előtt a “matracosok” voltak így is veszélyesebbek; és vezethettek is volna, ha Ángel Correa befejezését lesállás miatt nem érvénytelenítik.

Diego Simeone érezhetően nagyon motivált volt (az első félidőben régi önmagát idézve, még sárga lapot is kapott), jól megszervezte gyengébb formában lévő csapatát.

A szünet után sem feltétlenül a Real tűnt úgy, hogy kedvezőbb helyzetben van, hiszen Zidane kényszerűségből – vélhetően sérülés miatt (főleg Kroos esetében – a szerk.) – két helyen is változtatott csapatán.

A két változtatás viszont egyáltalán nem zavarta meg a blancókat, sőt! Előbb Federico Valverde kis híján túljárt Oblák eszén, majd az 55. percben Karim Benzema, Ferland Mendy remek beadását már nem hibázta el, közelről megszerezte a vezetést (1-0).

https://www.youtube.com/watch?v=_S3HCqeup68

A bekapott gól után mintha valamit megtört volna a vendégeknél, hiszen Simeone csapata a hátralévő időben nem tudott megújulni, ráadásul igazán komoly gólszerzési lehetősége sem volt. Hiába debütál újfent Yannick Carrasco, hiába jött a B-csapat fiatal csatára, Sergio Camello, segíteni egyikük sem tudott.

A Real végül megőrizte előnyét, és ezzel vezető helyét a tabellán. A három meccse nyeretlen Atlético viszont már csak a negyedik a tabellán, úgy, hogy még lejjebb is csúszhat a forduló végén.

Real Madrid – Atlético Madrid 1-0 (0-0)
Santiago Bernabéu stadion, Vezette: J. Fernández
Gól: Benzema (56.)
Sárga lap: Mendy (83.), Casemiro (88.) illetve D. Simeone (40.), Felipe (66.), Vrsaljko (80.)
Piros lap: –

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, S. Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos Vinícius, 46.) – Isco (Lucas V., 46.), Modric – Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Atlético Madrid: Oblak – R. Lodi, Felipe, Savic, Vrsaljko – Correa, Llorente, Thomas (Camello, 74.), Saúl – Morata (Lemar, 50.), Vitolo (Carrasco, 71.). Vezetőedző: Diego Simeone

A bajnokság állása: