Zidane: “Minden az én felelősségem!”

A Real Madrid vezetőedzője, csapata Atlético Madrid elleni győzelmét követően, magára irányította azokat a kritikákat, melyek szerint a Real Madrid két abszolút ellentétes félidőt produkált, és lényegében magának tette nehézzé a meccset.

(Kép: as.com)

Mint ismert, a mögöttünk hagyott madridi derbin nem igazán működött a Real csapatjátéka, és vélhetően Toni Kroos valamint Isco lecserélése igen is kellett ahhoz, hogy megváltozzon a blancók játéka. Zinednie Zidane a találkozót követően gyorsan igyekezett is tiszta vizet önteni abba a bizonyos pohárba.

“Nagyon örülünk a győzelemnek! Ezt akartuk! Nagyon nehéz első félidőnk volt, ahol az ellenfél talán nem kérdés, jobban is játszott. A szünet után viszont sikerült változtatnunk, mind a játékfelfogásunk, mint az intenzitás terén.” – Idézi a francia tréner meccs utáni szavait az As című madridi sportnapilap.

“A felelősség az első félidőért természetesen engem illet. Jól mutatja, hogy nem szeretek a szünetben változtatni, most mégis kénytelen voltam. Cserélhettem volna még további két játékost is, hiszen nem tetszett amit láttam. De még egyszer mondom, ez nem a játékosaim hibája, hanem az enyém. Szerencsére minden jobban működött a második félidőben.” – Így Zidane, akitől megkérdezték azt is, hogy most akkor a 4-3-3 a Real számára igazán fekvő felállás az öt-középpályásos szisztémával szemben.

“Nem gondolnám, hogy ezt így ki lehet jelenteni. A Szuperkupán mindenki láthatta, hogy  nagyon is működött az, hogy öt középpályással kezdtünk. Ma nem működött ugyanaz a rendszer, ennyi történt. Még időben változtattunk, aminek meglett az eredménye.” – Tette még hozzá Zidane.