A fellegekben jár a Barca tehetsége

A Barcelona vasárnap esti győzelme után természetesen mindenki a két gólt szerző fiatal támadót istenítette, aki azonban rendkívül őszintén, tisztelettudóan nyilatkozott a csodálatos estéje ellenére…

A Barcelona ifjú üdvöskéje, Ansu Fati megduplázta eddigi szezonbeli góljai számát, hiszen korábban 12 pályára lépés alatt összesen kétszer volt eredményes, a Levante elleni, vasárnapi összecsapáson pedig Lionel Messi előkészítéseit követően újabb két alkalommal talált be.

Fati két góljával spanyol bajnokság (La Liga) történetének valaha volt legfiatalabb duplázója 17 évesen és 94 naposként. Az eddigi rekorder a Málaga focistája, Juanmi volt, aki 2010-ben 17 évesen és 115 naposan szerzett két gólt egy mérkőzés alatt.

“Az egész egy álom. Mindig álmodoztam erről a pillanatról, és most valóra vált. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, az edzőnek, hogy még egy lehetőséget adott. Lassacskán elhiszem, hogy mi történik velem. Messi mellett játszani, fantasztikus élmény… Az a feladatom, hogy tovább fejlődjek, és használjam ki a lehetőségeket, amiket kapok. A társaim mindent sokkal könnyebbé tesznek számomra amióta csak beléptem az öltözőbe. És ezt szeretném mindenkinek megköszönni. Nem olyan egyszerű dolog, hogy egyszer csak jön egy srác és mindenki azonnal kedves vele”

– fogalmazta meg gondolatait a fiatal tehetség a lefújást követően.