FC Porto: Marega meccs közben vonult le a pályáról a rasszista bekiabálások miatt – VIDEÓ

Szomorú pillanatoknak lehettek szemtanúi a Vitoria Guimares és az FC Porto portugál bajnoki mérkőzés nézői. A vendégek játékosa, Moussa Marega a meccs kellős közepén hagyta el a pályát, a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulási miatt.

Forrás: MIGUEL RIOPA / AFP

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a Vitória Guimaraes és az FC Porto találkozóján a portugál bajnokság 21. fordulójában. A 28 éves mali válogatott csatár Moussa Marega a 60. percben gólt is szerzett, gólörömével pedig a bőrszínére mutogatott, válaszul azokra a rasszista megnyilvánulásokra, amiket egész meccsen kapott a hazaiak szurkolóitól, amiért ráadásul még egy sárga lapot is kapott.

A Guimaraes drukkerei egészen a 71. percig majomszerű huhogásokkal és rasszista bekiabálásokkal próbálták felidegesíteni Maregát, a gól után ráadásul még intenzívebben, és végül el is érték a céljukat, mert ekkor a támadó felemelt kézzel jelezte, hogy nem hajlandó így tovább folytatni a mérkőzést.

Maregát a csapattársai, az edzője és az ellenfél játékosai is próbálták marasztalni, sikertelenül, és végül le kellett cserélnie Sérgio Conceicaónak, aki dühösen nyilatkozott a lefújás után.

“Teljesen fel vagyunk háborodva. Már a bemelegítés alatt inzultálták Maregát. Mi itt egy család vagyunk nemzetiségtől, bőrszíntől, magasságtól és hajszíntől függetlenül, hiszen mindannyian megérdemeljük a tiszteletet. Ami a meccsen történt elképesztően felháborító.”

Marega később a hivatalos Instagram-fiókján is reagált a történtekre, egyáltalán nem finomkodva, hiszen mind a hazai szurkolókat, mind a játékvezetőt egy “idiótának” nevezte.

“Azoknak az idiótáknak, akik csak azért jönnek el a stadionba, hogy rasszista megnyilvánulásokkal bántsák az embereket: b*szódjatok meg! Ugyanitt nagyon hálás vagyok a játékvezetőnek is, aki nem védett meg, sőt, még adott egy sárga lapot is azért, mert én meg akartam védeni magamat és a bőrszínemet. Remélem, soha többé nem találkozunk a pályán, mert ez szégyen!”

A portugál Liga NOS közleményben határolódott el a bántalmazóktól, a rasszizmustól és minden nemű megkülönböztetéstől, és garantálja, hogy az eset nem marad büntetlenül.

A jelenet a videón tekinthető meg: