Barca: “Setiénnel sem igazán látom a fejlődést a csapaton!”

A korábbi Barca-klasszis, Rivaldo az El Clásico előtt a Betfair-nek adott interjújában eléggé borús képet festett a katalánokról.

(Kép: as.com)

“Őszinte leszek. Az Barca meccsein én semmiféle fejlődést nem láttam azóta, amióta Quique Setién váltotta Ernesto Valverdét. Ez a csapat tud sokkal de sokkal jobban is játszani, már csak a játékosok klasszisa miatt is.” – Kezdte gondolatmenetét a Betfair nagyköveteként (is) tevékenykedő korábbi Aranylabdás klasszis.

“Setiénnel talán vállalnak némi kockázatot amikor hátulról építkeznek. Valami hasonlót akar játszatni a csapattal, mint mondjuk a Manchester City-től, vagy a Real Madridtól is sokszor láthatjuk. De ami igazán aggasztó, hogy alig lőnek kapura a tizenhatoson túlról, alig húznak váratlant mondjuk egy átlövéssel, rendre a tizenhatoson belülről akarnak gólt szerezni.” – Folytatta Rivaldo, aki szerint a csapatot az utóbbi időszakban a ‘Messi-függőség’ is sokkal jobban jellemzi, mint korábban.

“Messi természetesen a legfontosabb játékos. A Barca jó teljesítménye elképesztő, hogy mennyire függ az ő játékától. Olyan érzésem van, hogy az ellenfélnek elég jóformán az ő megállítására koncentrálnia, és máris leblokkol a Barca.” – Így Rivaldo, aki még nem állt meg ennyinél a katalánok problémáinak felsorolásánál.

“Az utóbbi időszak gyengébb eredményeiért egy rosszul megtervezett elképzelés is felelős. Jó pár játékost elengedtek januárban is, úgy, hogy a helyükre nem igazán hozam másokat. Rövid a keret, az is gondot okoz, hogy egy teljes meccskeretet összeállítsanak. A Barca ennek most fizeti meg igazán az árát. Sajnos ez nem tesz jót a klub imidzsánek, vagy az edzői stábról kialakult képnek sem. Martin Braithwaite megvétele is azt sugallja, hogy játszatni kell őt, hiszen 18 millió euróért nem igazolhatsz egy 29 éves játékost a kispadra. Ugyanakkor sokat elmond az is, hogy a Barcának vészmegoldásokhoz, kérvényekhez kellett folyamodnia, hogy igazolhasson egy csatárt.”

’99 Aranylabdása végezetül természetesen a vasárnapi az El Clásicóról is beszélt.
“A Barca most talán valamivel jobb passzban van mint a Real Madrid, nyugodtabban várhatja a meccset. A Real Madridnak nagyon fájhat a Manchester City elleni vereség. A Real Madrid támadásaiból még mindig hiányzik a Cristiano Ronaldo alatt látott igazi átütőerő, ez az egyik fő problémájuk továbbra is. A Barca bízhat Messiben is, hogy megoldja a problémákat. Bár az is igaz, hogy mondjuk Luis Suárez jobban fog hiányozni a Barcának, mint Eden Hazard a túloldalon. Döntő jelentőségű meccs lehet a bajnokság tekintetében!” – Fogalmazott Rivaldo.