Serie A: hétgólos mérkőzésen győzedelmeskedett az AS Roma – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában mindössze négy mérkőzés került megrendezésre a koronavírus miatt, a Cagliari – AS Roma találkozót szerencsére letudták bonyolítani a hétvége folyamán.


A fővárosi gárda elképesztő elánnal kezdte a mérkőzést, azonban mégsem sikerült megszerezni a vezetést. A hazaiaknak azonban ez összejött, Oliva indította Joao Pedrót, aki elképesztő higgadtsággal rúgott gyönyörű gólt a 28. percben, 1-0! A Roma viszont a hátrány ellenére sem lankadt, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis alig egy minutummal később sikerült egyenlíteniük. Kolarov jött fel a bal szélen, majd remekül tekerte középre a labdát, ahol Pellegrini balszerencsés érintését követően Kalinic állt jó helyen, és a horvát támadó ki is egyenlít egy fejessel, 1-1! A első játékrész vége előtt pedig duplázni tud Kalinic, aki ezúttal is jókor állt jó helyen és a kapuba tudja belsőzni Mkhitaryan passzát a kapuba, 1-2!

A második félidőben Kalinic már nem csak gólokkal jeleskedik, hanem kioszt egy gólpasszt is a 64. percben. A labdát Kolarov vágta előre, a horvát csatár pedig gyönyörűen csúsztatta le a labdát a beinduló Justin Kluivert elé, a holland pedig nem hibázta el a ziccerét, 1-3! A Cagliari azonban nem adta fel, ennek az eredménye pedig az lett, hogy újra feljöttek egy gólra, Gastón Pereiro szépített a 76. percben egy remek lövéssel, 2-3! Alig öt minutummal később jobb oldalról Kolarov végezhetett el szabadrúgást, a szerb pedig élesen lőtte be a kapu elé, amihez nem ért hozzá senki, amire Olsen kapus késő reagált, így a kapuban kötött ki a labda, 2-4! A 89. percben pedig újra feljött egy gólra a Cagliari, Joao Pedro végezhetett el büntetőt, amit kihagyott, de a kipattanót bevágta a kapuba, 3-4!

Cagliari – AS Roma 3-4 (1-2)
Játékvezető: M. Di Bello, Helyszín: Sardegna Arena (Cagliari)
Gólszerzők: Joao Pedro (28′ 89′ – büntetőből), G. Pereiro (76′) ill. Kalinic (29′ 41′), J. Kluivert (64′), Kolarov (81′)

A forduló további eredményei
Lazio – Bologna 2-0
Napoli – Torino 2-1
Lecce – Atalanta 2-7

A koronavírus miatt elmarad a Juventus – Inter rangadó, mellette pedig az Udinese – Fiorentina, a Milan – Genoa, a Parma – SPAL, a Sassuolo – Brescia, és a Sampdoria – Verona találkozó is. A mérkőzéseket május 13-ra halasztották. Ez a dátum eredetileg az Olasz Kupa döntőjének időpontja lett volna, ezért a finálét áttették május 20-ra.

A bajnokság jelenlegi állása