Lazio: a francia élvonal egyik legjobbját szereznék meg a nyáron – sajtóhír

Az olasz labdarúgó-bajnokság idei idényének meglepetéscsapata a Lyon kiválóságával erősítene…


A Lazio bejelentkezett a Lyon támadójának, Memphis Depaynak a játékjogáért, az átigazolásokban jártas Corriere dello Sport értesülései szerint. A holland válogatott játékos szerződése 2021 júniusában lejár, ennek következtében, ha a következő hónapokban nem tud megegyezni vele a francia gárda, akkor a nyáron valószínűleg túladnak rajta, hogy pénzt lássanak belőle, így az olasz listavezető olcsóbban kaparinthatná meg a 26 éves szélsőt.

Depay szereti a jelenlegi közeget, azonban nagyobb bajnokságba és erősebb csapatba vágyódik, így szinte biztos, hogy nem fogja meghosszabbítani kontraktusát és a nyáron továbbáll. A Lazio a jelenlegi formája szerint egy előrelépés lehet a számára a Lyonhoz képest, de minden bizonnyal mérlegelni fog a holland támadó.

A 26 éves játékos jelenlegi piaci árát 55 millió euróra taksálják, ettől viszont valószínűleg olcsóbban juthatna hozzá a Lazio, ha tényleg komolyan gondolják a leigazolását.

Depay 2016 januárjában érkezett a Lyonhoz a Manchester United csapatától 16 millió euróért, azóta pedig hatalmas közönség kedvenc lett a francia klubnál. A négy év alatt minden versenysorozatot figyelembe véve 134 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 53 gólt és 43 gólpasszt jegyzett a jelenleg sérüléssel bajlódó támadó.