Juve – Inter: Eriksen lehet a megoldás kulcsa

Holnap este kerül bepótlásra az olasz bajnokságból elhalasztott Juventus-Internazionale párharcra. A milánóiak egy esetleges idegenbeli vereséggel akár végleg kiszállhatnak a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Mondjuk, hogy ki lehet a kék-feketék megmentője.

Finoman szólva sem győzni jár az Inter a Juve 2011-ben átadott otthonában. A Serie A egyetlen, klub általi sajátkézben lévő stadionjában eddig egyetlen egy tétmeccset tudtak megnyerni a milánóiak. 2012-ben 3-1-re tudtak nyerni az egykori BL-hős, Diego Milito duplájának is köszönhetően.

A Tuttosport szakértője szerint az Inter holnapi esetleges sikerességének kulcsa a januári szerzemény, Christian Eriksen lehet. A dán támadónak ugyanis már volt része jó eredményben az Allianz Stadionban. Eriksen a Tottenhammel játszott 2-2-es döntetlent Torinóban, még két évvel ezelőtt, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az angolok akkor kétgólos hátrányból álltak fel, és a korábbi Ajax-jázékos állította be a végeredményt, egyenlítő találatával.

A 28 esztendős Eriksen eddig hét tétmeccsen kapott lehetőséget az Interben az érkezése óta, ám csak a Ludogorec elleni EL-meccsen tudott gólt szerezni.