Barcelona: A játékosok anyagi áldozatot hozhatnak a járvány alatt! – Sajtóhír

A spanyol La Vanguardia című katalán napilap szerint az FC Barcelona vezetősége szeretné, ha a sztárfutballisták is átéreznék azt, hogy a klubot anyagilag is óriási veszteségek érik a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet alatt.

Josep Maria Bartomeu elnök úr kezdeményezésére a klub célja, hogy sem a nemrégiben jóváhagyott 1047 millió eurós költségvetés, sem pedig a 11 millió eurós bevételi tervezet ne szenvedjen jelentős csorbát a járvány ideje alatt.

Ennek fenntartása érdekében, valamint a bevételek minimumra redukálódása (a meccsnapok elhalasztva, a szurkolói-boltok zárva, a Camp Nouban sem tarthatnak semmiféle rendezvényt) következtében a klubvezetés úgy érzi, hogy a játékosokkal is konszenzusra juthat a fizetések csökkentését, így azok bizonyos részének ‘más’ célú felhasználását illetően.

A La Vanguardia szerint pénteket ülésezik újra a Barca vezetősége Bartomeu vezetésével, ahol akár hivatalos döntést is hozhatnak a témában.

A katalán székhelyű lap felhívja a figyelmet arra, hogy nem a Barca kezdeményezése lenne az első, hiszen például a német Borussia Mönchengaldbachnál a játékosok beleegyeztek hasonlóba, és fizetésük egy részét a klub költségeinek fedezésére ajánlották fel.

A Barcánál egyébként jelentős összegekről beszélhetünk, hiszen a költségek nagyjából 61%-át teszik ki a fizetések. A 2019-2020-as szezonban például nkb. 507 millió eurót, 135 millió eurós amortizációs költségekkel folyósít a klub a futballistáknak.