La Liga: meggondolta magát a baszk csapat – HIVATALOS

Annak ellenére, hogy tegnap még arról számoltunk be, hogy a keddi naptól újra edzésbe áll a Real Sociedad csapata, a vasárnap esti órákban újabb bejelentést tett a spanyol bajnokság (La Liga) élcsapata…

Az egészségügyi szervekkel és a hatósággal folytatott egyeztetéseket követően a Real Sociedad vezetősége mégis jobbnak látta, ha egyelőre nem kezdi el a kis csoportos tréningeket a csapat játékosai számára, hanem továbbra is valamennyi labdarúgó otthonában végzi az erőnléti gyakorlatokat a fertőzésveszély miatt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a baszk együttes megegyezett játékosaival abban, hogy ha eltörölnék a spanyol bajnokság jelenlegi kiírásának hátralévő részét, akkor a labdarúgók lemondanak fizetésük 20 százalékáról.

A Sociedad a bajnokság félbeszakításának pillanatában, 11 fordulóval a szezon vége előtt a rendkívül szoros élmezőnyben az előkelő, negyedik helyet foglalja el a La Liga tabelláján egyetlen ponttal a dobogós Sevilla mögött.

Továbbra is rendkívül súlyos a helyzet, a koronavírus-járvány Olaszország után Spanyolországban végezte eddig az európai országok közül a legnagyobb károkat. Az országban csaknem 170 ezren fertőződtek már meg a vírussal, és 17 ezernél is többen vesztették életüket az elmúlt hetekben a járvány következményeiben.