UEFA: enyhítettek a szigorú állásponton

Ahogyan arról beszámoltunk, a nemzetközi labdarúgó-szövetség (UEFA) a keddi napon újabb ülést tartott a járvány miatt felfüggesztett szezon lehetséges folytatásával kapcsolatban…

Az UEFA a keddi ülésén ismét arra buzdította a tagországait, hogy amint újra lehetségessé válik a játék, próbálják befejezni a bajnokságukat, viszont enyhülőben a szigor azokkal szemben, akik mégis lezárnák a bajnokságukat. Emlékezhetünk rá, hogy korábban a belga bajnokság lezárása utána az UEFA kizárással fenyegette őket korai, elhamarkodottnak vélt döntésük okán.

A nemzetközi szövetség továbbra is bízik benne, hogy az egyes nemzeti bajnokságokat, kupákat valamilyen formában be tudják fejezni, továbbá reménykedik a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga hátralévő mérkőzéseinek lebonyolításában is.

A szervezet mind az 55 tagországának képviselője részt vett az UEFA keddi videokonferenciáján. Döntések csak a végrehajtó bizottság csütörtöki ülésén várhatók, de ezúttal sem utalt semmi arra, hogy az UEFA irányt váltana, azaz továbbra is a szezon végigjátszását ajánlja. A nemzetközi szövetség közleményében kijelentette:

“A törölt bajnokságokat megvizsgáljuk, amikor elkészül az iránymutatás a nemzetközi sorozatokban való részvételt illetően.”