A PSG-t sokkolta a miniszterelnök döntése

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kedd délután a francia miniszterelnök szeptemberig minden sporteseményt törölt az országban a koronavírus-járvány miatt, így a francia bajnokság (Ligue 1) idei szezonja is befejezettnek tekinthető…

BRÉKING! Beszüntették az első topbajnokságot – HIVATALOS

Édouard Philippe, francia miniszterelnök bejelentése értelmében a jelenlegi tervek szerint a futball szeptemberben, a következő szezonnal indulhat újra Franciaországban. A döntés a francia csapatokat is sokkolta, árulta el ezzel kapcsolatban a minap a Paris Saint-Germain magyar másodedzője, Lőw Zsolt az M1 aktuális csatornának:

“Jelen pillanatban annyit tudok, hogy a francia klubok éppen egymással tárgyaltak, és azt tervezték közösen ezekben az órákban, hogy május közepén megpróbálnánk elkezdeni újra edzeni, a bajnokságot június közepén elindítani és július végéig befejezni. Erről szóltak az elmúlt napokban, hetekben a híradások, és ennek a részleteit próbálták meg kidolgozni a mai nap folyamán a klubok.

Nem tudom elképzelni, hogy az összes klub túlélné ezt a leállást, a miénk is igazán megsínyli. Nemcsak a bajnokságban nem tudunk játszani, egyik kupában sem tudjuk lejátszani a döntőt, tehát három trófeától esünk el még akkor is, ha esetleg a zöldasztalnál francia bajnoknak kiáltanak ki bennünket, mert akkora az előnyünk.

Hogy lehet azt elképzelni, hogy mi nem játszunk május-június-júliusig, esetleg a többi klub, például a Bayern München ezalatt lejátssza a bajnokságot, és akkor valamikor augusztusban találkozunk egymással. Mi jövünk a semmiből, az edzegetésből, ők meg a bajnoki ritmusból, és akkor találkozunk. De hol? Mert Franciaországban nem. Szóval egyre komikusabb és egyre zavarosabb ez a történet. Bízom benne, hogy ez nem a végleges megoldás.”

A Ligue 1 tabelláját 28 forduló után a címvédő PSG 12 pontos előnnyel vezette az Olympique de Marseille előtt, a BL-selejtezőt érő harmadik helyen pedig a Rennes egy ponttal előzte meg a Lille-t a lefújás pillanatában.