Marcelo: “Nem akarom elhagyni a Real Madridot!”

A pár nap múlva (május 12.) már 32. születésnapját ünneplő Marcelo szerint nem kérdés, hogy folytatná-e karrierjét a Real Madridnál. A brazil balhátvéd erről is beszélt legutóbb adott nyilatkozatában. 

A brazil balhátvéd korábbi csapattársával, Fabio Cannavaróval beszélgetett élőben az Instagramon. Az általunk legérdekesebbnek vélt Marcelo-gondolatokat gyűjtöttük össze.

A Real Madridról:

“Először is, nem akarom elhagyni a Real Madridot, és úgy érzem, a klub sem akar lemondani rólam. Igazán boldog vagyok itt. Csodálatos életünk van Madridban a családommal.”

Az olaszországi megkeresésekről:

“Jó pár éve hallom már, hogy a Juventushoz igazolok, mostanában pedig azt is mondják, nem tudok Cristiano nélkül élni… Az emberek sok mindent kitalálnak, de remélem azért néhány Juve szurkoló örülne, ha oda igazolnék (nevetve). Őszinte leszek, nem is tudom, hogy a Juventus valaha is megkeresett volna!”

A példaképről: 

“A példaképem? Robarto Carlos. A mai napig izgulok, amikor beszélünk. Amióta futballozni kezdtem, úgy próbálok játszani, mint ő. Sosem értettem igazán, hogyan is lehet egyfolytában fel és alá száguldozni a szélen úgy, ahogyan ő tette azt?”

Zinedine Zidane-ról: 

“Sokan azt gondolták róla, hogy nem fogja tudni kezelni a sztárokkal teli öltözőt. Nos, Zizou fantasztikus munkát végez. Amikor először átvette a csapatot, nehéz időszakot éltünk, nem nyertünk elég meccset. A kemény munkával, az alázatossággal és egymás megértésével minden megváltozott. Elévülhetetlen érdemei vannak a közös sikereinkben.”

A régi harcostársról, Sergio Ramosról: 

“Még fiatalon ismertem meg, de már akkor látszott, hogy nagyszerű vezér lesz. Azóta már briliáns vezérré fejlődött!”

Arról, hogy kit tart a legkeményebb ellenfelének: 

“Nos, kezdjük azzal, hogy ellenünk minden csapat úgy játszik, mintha az utolsó meccsük lenne. Ráadásul mivel támadó szellemű hátvéd szélső hátvéd vagyok, jóval több lehetőségem van a pályán. De nézzük… Például Cristiano Ronaldo ellen még nem játszottam. Azt hiszem Messi az… Talán túl képmutató lennék, ha nem Messit mondanám… De sok játékos okozott már problémát nekem, például Jesús Navas. Amilyen kicsi, olyan trükkös a pályán. Emlékszem egy Sevilla elleni meccsre, amely után hetekig kritizáltak, azok után, ahogy ellenem játszott…”

Jövőbeni tervek a futballon túl:

“Egy futballista életében az életkor döntő faktor. Hamarosan 32 leszek. Szeretem a futballt, szeretek nap min nap dolgozni, de lassan el kell kezdenem gondolkozni a jövőmön is! Nem hiszem, hogy a futballban fogok dolgozni, nem igazán vagyok karakterisztikus az edzői pályához. Sok mindent láttam és megéltem a karrierem során, így vannak elképzeléseim. Sajnos rengeteg negatív példáz tudni mondani arra, hogy a játékosügynökök miképpen vezetik meg a fiatal brazil gyerekeket, csakis az átigazolások anyagi oldalát szem előtt tartva. Megkötik az üzlete, aztán lelépnek, a fiatal játékos pedig magára marad. Igazán szeretnék például segíteni, elkerülni az ilyen eseteket.”