Angol klubok vinnék a Real Madrid lesajnált csatárát

Nagy pénzért szerezték meg Németországból, kockázatos vétel volt, de jelenleg úgy néz ki mellényúltak vele Madridban. Most angol klubok adnának neki tiszta lapot.

Tavaly nyár óta nem alakultak jól Luka Jovic dolgai. A 22 éves szerb támadó csak elvétve jutott szóhoz a Real Madridnál Karim Benzema árnyékában és akkor sem tudott élni a lehetőséggel. Kevés sikerélményben volt része, a koronavírus járvány kitörésekor pedig az állítólagos engedély nélküli hazautazásával került az újságok címoldalára. Nincs könnyű helyzetben, de szerencséjére még több olyan klub is akad, amely lát benne fantáziát.

A fő kérője az arab tulajdonos által hirtelen meggazdagodó Newcastle United lehet. A klubnál korábban éveket húzott le a szintén szerb Aleksandar Mitrovic, aki végül Benitez irányítása alatt került ki a csapatból. A honfitárs tud szólni néhány jó szót a klubról, de vannak más opciók is.

A West Ham szeretné őt is a soraiban tudni, hogy ismét összeállhassanak Sebastian Hallerrel – korábban a Frankfurt csatársorának lelkét adták ők ketten. Bizonyítottan gólerős duó lennének, ez várhatóan Jovicnak is előny. De akkor még nem beszéltünk az Arsenalról, amely szintén figyeli őt és – Ceballoshoz hasonlóan – kölcsönben szeretné megszerezni; de az angol sajtó szerint a Chelsea, az Everton és a Manchester United is figyeli.