Serie A: a héten edzésbe állnak a csapatok

Olasz sajtóértesülések és a klubok beszámolói értelmében az olasz bajnokság (Serie A) csapatai a héten újrakezdik az edzéseket a hatósági korlátozások enyhítése után…

Olaszországban az egyes régiók első emberei egyenként jelentették be, hogy hol oldották fel a csoportos sporttevékenységekre vonatkozó korlátozásokat. Ennek értelmében az olasz bajnokság (Serie A) csapatai közül elsőként az Emilia-Romagna régióban érdekelt Bologna és Sassuolo együttese jelentette be, hogy hétfőtől szigorú feltételek mellett újrakezdi az edzéseket:

“A játékosok csak a kültéri pályákat használhatják, a közösségi távolságtartás figyelembevételével. Az irodák, konditermek, öltözők zárva maradnak. A futballisták egyéni edzéseken vesznek részt, reggelente hétfőtől péntekig. Három pályán összesen hat játékos dolgozik majd, óránkénti váltásban – egy félpályán egyszerre csak egy futballista tartózkodhat. Az edzői stáb sem lesz ott közvetlenül mellettük, orvosi ellátást viszont biztosítunk a helyszínen” – olvasható a Sassuolo közleményében.

Rajtuk kívül az Inter a keddi napra tervezi a visszatérést az edzőközpontba, a Lazio szintén a napokban birtokba venné a pályáit, a Napoli és az AC Milan kerete a szükséges tesztek elvégzése után csütörtök magasságában állhat edzésbe, míg a Juventus már visszahívta magához légiósait, hogy hamarosan ők is megkezdhessék a felkészülést.

Ugyan a csapatok a felkészülésre engedélyt kaptak, ám a bajnokság folytatása továbbra is erősen kérdéses, legutóbb a La Repubblica nevű lap írta, hogy Giuseppe Conte miniszterelnök azt fontolgatja, hogy befejezettnek nyilvánítja a bajnokságot, ahogy az a franciáknál vagy a hollandoknál már megtörtént…