Barcelona: megromlott a viszony, távozhat a játékos – sajtóhír

A minap arról számoltunk be, hogy korlátozottá váltak a lehetőségei a klubváltásra, a legfrissebb katalán sajtóinformációk szerint pedig mindenképpen távozni fog a Barcelona rutinos középpályása…

A katalán Sport nevű lap szerint soha nem volt ilyen rossz a viszony a Barcelona vezetősége és Ivan Rakitic között, mint jelenleg, az edzéseket újra kezdését követően, a csapathoz közeli lap konkrétan úgy fogalmaz, hogy “amennyiben ez a történet jó véget ér a felek között, az csodának fog minősülni”.

A 32 esztendős horvát középpályás 2014-ben igazolt a Sevillától a Blaugranához, melynek éveken át meghatározó tagja volt, és már közel 300 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat szerelésében, új szerződést azonban úgy tűnik, hogy mégsem szeretnének már kötni vele, és nyáron sor kerülhet az elválásra. A vb-ezüstérmes labdarúgó a fiatalabb Frenkie de Jong érkezésével jóval kevesebb lehetőséghez jutott, a 2019-2020-as idényben mindössze 962 perc jutott neki a bajnokságban.

Rakitic távozásával kapcsolatban már hónapok óta felröppentek a hírek, ráadásul az idei szezonban látványosan kevesebb lehetőséghez jutott, és amennyiben nem kerül meghosszabbításra jövő nyáron lejáró szerződése, akkor valóban kénytelen lesz a távozás mezejére lépni. Korábbi csapata, a Sevilla és az Atlético Madrid mellett Olaszországból a Juventus, az Inter, a Napoli és az AS Roma egyaránt kiszemelte a rutinos játékost, míg Angliába a Tottenham és a Manchester United csábíthatja.